Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Et sjeldent trekløver i Haugesund

26 mars inviterte Haugaland POP i samarbeid med Framtiden i våre hender Haugalandet, til miljøarrangement om Mennesker, mat og miljø i Festiviteten i Haugesund. Jostein Gaarder, Dag Hareide og Niels Christian Geelmuyden var hovedgjester.
I vakre Skudeneshavn på Karmøy (Foto: Nini Hæggernes)
I vakre Skudeneshavn på Karmøy (Foto: Nini Hæggernes)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
26 mars inviterte Haugaland POP i samarbeid med Framtiden i våre hender Haugalandet, til miljøarrangement om Mennesker, mat og miljø i Festiviteten i Haugesund. Jostein Gaarder, Dag Hareide og Niels Christian Geelmuyden var hovedgjester.

Sammen ønsket de, i forbindelse med Earth Hour 29 mars, å sette fokus på klimaendringene, få innblikk i noen av de utfordringene vi står overfor og hvordan de ulike miljøproblemene og -utfordringene egentlig henger sammen.

Et spennende trekløver var invitert til Haugalandet av arrangørene i den anledning. På gjestelisten stod mangeårig miljøforkjemper og leder i Regnskogfondet, Dag Hareide. Niels Christian Geelmuyden, forfatter av den avslørende boken «Sannheten på bordet». Og Jostein Gaarder, en av vår tids største forfattere, nylig ute med boken «Anna», en fabel om klodens klima og miljø.

I et godt fullt lokale holdt Hareide foredrag med bilder fra regnskogen. Geelmuyden ga oss et rått og ærlig innblikk i mye av det Mattilsynet ikke forteller oss om maten vår. Gaarder delte på sin side dype og nære filosofiske tanker rundt klimaet, kloden vår og hvilken fremtid vi ønsker å gi våre etterkommere. Det hele ble rundet av med en felles dialog i beste Skavland-stil, sammen med Heine Birkeland fra Haugaland POP. Det ble et sjeldent spennende møte med tre engasjerte mennesker som på hver sin måte står på barrikadene for en bedre verden. Arrangementet ble avsluttet med boksigneringer, og ut ifra køene å dømme var det mange som ønsket å sette seg nærmere inn i miljøspørsmålene som var diskutert i løpet av kvelden.

Artikkelen fortsetter under bildet
haugalandet mattarrangement panelet(Foto: Nini Hæggernes, lokallagsleder FIVH-Haugalandet

Tidligere på dagen inviterte arrangørene trekløveret til vakre Karmøy og Skudeneshavn. Her ble det tid til å sette spor på Sandvesanden, omvisning i vakre Skudeneshavn og inntak av en lokal fiskemiddag på Smiå restaurant.

Earth Hour
Vi oppfordrer alle til å bli med på Earth Hour, en verdensomspennende symbolsk markering som skal vise at det vi gjør som enkeltmennesker påvirker kloden vår. Lørdag 29. mars 2014 kl. 20.30 skal byer, kommuner, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden slukke lyset i én time for klimaet. Haugesund, Tysvær og Karmøy kommune er bare noen av aktøren på Haugalandet som har meldt seg på, og vi oppfordrer alle på Hauglandet til å bli med å slukke lyset i en time på lørdag for kloden vår. Det er WWF som er global arrangør av kampanjen.
http://blogsno.panda.org/earthhour2014/ 

haugalandet matarrangement spising(Foto: Smiå restaurant)


Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk