Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Her leverer vi over 10.000 underskrifter til daværende forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen. (Foto: Knut-Erik Helle)

Dette har vi fått til det siste året

Framtiden i våre hender vokser, og vi har nå over 21.500 medlemmer! Takket være alle medlemmene har vi innkassert flere store seire det siste året.
Her leverer vi over 10.000 underskrifter til daværende forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen. (Foto: Knut-Erik Helle)
Her leverer vi over 10.000 underskrifter til daværende forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen. (Foto: Knut-Erik Helle)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender vokser, og vi har nå over 21.500 medlemmer! Takket være alle medlemmene har vi innkassert flere store seire det siste året.

Ved utgangen av 2013 hadde Framtiden i våre hender 21.043 medlemmer (oppdatert til 21.512 april 2014). Det er det høyeste antall medlemmer på flere år, og jeg gleder meg over å se at veksten fortsetter inn i 2014.

Å ha mange medlemmer i ryggen når vi møter politikere, næringsliv og beslutningstakere, er uvurderlig.

Norge trenger store, folkelige og medlemsbaserte miljøorganisasjoner som Framtiden i våre hender. Miljøorganisasjoner som kan hjelpe og inspirere til å leve mer miljøvennlig i hverdagen. I en tid der mye av norsk miljøpolitikk har handlet om CCS, karbonlagring og klimakvoter, tror jeg mange har følt seg fremmedgjort og mistet noe av miljøengasjementet. Derfor vil Framtiden i våre hender nå ta miljøengasjementet hos folk tilbake igjen, vi vil vise sammenhengen mellom vårt forbruk, valgene vi tar i hverdagen, og hvordan vi sammen kan bidra til å gjøre verden bedre og mer miljøvennlig.


Da vi møtte Kristin Halvorsen i sommer. Klikk for større bilde.
Å ha mange medlemmer i ryggen når vi møter politikere, næringsliv og beslutningstakere, er uvurderlig. En viktig oppgave for Framtiden i våre hender er å påvirke og overvåke politikere og næringsliv.

I 2013 startet Framtiden i våre hender kampanjen «Vreng kleskjedene», en kampanje som bidro til å presset store kleskjeder som H&M, Lindex og Kappahl til mer åpenhet. Dette er et viktig skritt på veien for en mer rettferdig tekstilbransje. Vi samlet inn over 10.000 underskrifter til denne kampanjen.

Vi kunne også juble da Lofoten, Vesterålen og Senja nok en gang ble vernet fra oljeselskapenes grådige hender. Vi skal fortsette å stå på for mer energisparing og fornybar energi i stedet for olje, kull og gass. Det er også derfor vi er med i den internasjonale kampanjen «Fossilfrie penger», som du kanskje så på Dagsrevyen.

Det er flott å se at palmeoljen er i ferd med å bli utryddet fra norske matvarer.

Miljøvennlig mat er også viktig for oss. Derfor blir jeg glad når jeg ser at nordmenn blir stadig mer interessert i matsakene vi jobber for: Både forbrukere og store butikkjeder har satt i gang gode tiltak for å kaste mindre mat. «3 for 2»-tilbudene fjernes, mat som er i ferd med å gå ut på dato selges til halv pris og annen fullt brukbar mat gis bort til trengende. I tillegg viser mattrendene for 2014 at nordmenn vil ha etisk, dyrevennlig og miljøvennlig mat. Mindre kjøtt og industrimat, mer grønn og nær mat. Et godt eksempel er Forsvaret, som nå skal innføre Framtiden i våre henders kampanje «Kjøttfri mandag». I tillegg er det deilig å se a palmeoljen nesten er utryddet i norske matvarer.

Det fine er at dette bare er noe av hva vi har fått til i 2013!

I 2014 kan Framtiden i våre hender feire jubileum. Da er det 40 år siden Erik Dammann startet Framtiden i våre hender i Nadderudhallen. Jeg håper du blir med og at det blir et flott jubileumsår med mange nye medlemmer og flere viktige seire for en mer miljøvennlig og rettferdig verden!