
Knallsuksess for økologisk barnemat


– Det skyldes at stadig flere foreldre ønsker ren, økologisk framfor mat hvor du kan finne rester av kjemiske sprøytemidler, kunstige tilsetningsstoffer og andre unødvendigheter, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
Bedre utvalg i butikkene
Utvalget av økologisk barnemat har økt voldsomt de siste årene, samtidig som flere butikkjeder også har kuttet prisene på økologisk mat. Det har gjort det enda enklere for norske foreldre å velge økologisk mat til sine barn. Økologisk mat er som regel godt merket i butikkene. Det er spesielt de økologiske merkene Hipp og Ella's kitchen som har merket økning i salget.Det er strenge krav til all type barnemat, men det ligger en ekstra sikkerhet i at maten er økologisk. Det fordi barn er spesielt følsomme for tilsetningsstoffer, da de har en liten kropp. I tillegg har barn et svakere immunforsvar, da tarmsystemet ikke er ferdig utviklet.
U-økologisk kan være helseskadelig
Undersøkelser har vist at det er en sammenheng mellom inntak av ulike kunstige tilsetningsstoffer og hyperaktivitet blant barn. Southampton-studiet fant blant annet at inntak av kunstige fargestoffer og benzosyre medførte økt hyperaktivitet blant 3 år gamle barn og barn i alderen 8 til 9 år, skriver oikos.no.Norske helsemyndigheter anbefaler at man ikke gir kunstige søtningsstoffer til barn under 3 år.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!