Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Knallsuksess for økologisk barnemat

Mer enn en tredjedel av barnematen som selges er nå økologisk, og andelen øker. – Foreldrene ønsker å gi sine barn en trygg og god start på livet, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
Norske foreldre blir stadig mer opptatt av maten de serverer sine barn. Dette bildet er fra et barnematkurs på Geitmyra matkultursenter. Geitmyra driver undervisning om blant annet økologisk og bærekraftig mat. (Foto: aktivioslo/flickr.com/Creative Commons license)
Norske foreldre blir stadig mer opptatt av maten de serverer sine barn. Dette bildet er fra et barnematkurs på Geitmyra matkultursenter. Geitmyra driver undervisning om blant annet økologisk og bærekraftig mat. (Foto: aktivioslo/flickr.com/Creative Commons license)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Mer enn en tredjedel av barnematen som selges er nå økologisk, og andelen øker. – Foreldrene ønsker å gi sine barn en trygg og god start på livet, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Hipp er blant de økologiske merkene.
I 2010 var kun 15 prosent av barnematen som ble solgt økologisk. Tre år seinere, i januar 2013, var andelen 32 prosent, og siden har tallet økt. 

– Det skyldes at stadig flere foreldre ønsker ren, økologisk framfor mat hvor du kan finne rester av kjemiske sprøytemidler, kunstige tilsetningsstoffer og andre unødvendigheter, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Bedre utvalg i butikkene

Utvalget av økologisk barnemat har økt voldsomt de siste årene, samtidig som flere butikkjeder også har kuttet prisene på økologisk mat. Det har gjort det enda enklere for norske foreldre å velge økologisk mat til sine barn. Økologisk mat er som regel godt merket i butikkene. Det er spesielt de økologiske merkene Hipp og Ella's kitchen som har merket økning i salget.

Det er strenge krav til all type barnemat, men det ligger en ekstra sikkerhet i at maten er økologisk. Det fordi barn er spesielt følsomme for tilsetningsstoffer, da de har en liten kropp. I tillegg har barn et svakere immunforsvar, da tarmsystemet ikke er ferdig utviklet.

U-økologisk kan være helseskadelig

Undersøkelser har vist at det er en sammenheng mellom inntak av ulike kunstige tilsetningsstoffer og hyperaktivitet blant barn. Southampton-studiet fant blant annet at inntak av kunstige fargestoffer og benzosyre medførte økt hyperaktivitet blant 3 år gamle barn og barn i alderen 8 til 9 år, skriver oikos.no.

Norske helsemyndigheter anbefaler at man ikke gir kunstige søtningsstoffer til barn under 3 år.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -