Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vil ha kjøttfri mandag på Stortinget

Stortingsrepresentant Heikki Holmås har latt seg inspirere av Forsvaret: Nå ber han også Stortinget innføre kjøttfri mandag. Framtiden i våre hender applauderer.
Framtiden i våre hender-leder Arild Hermstad, her foran Stortinget, ser fram til at mandagene på Stortinget blir kjøttfri.
Framtiden i våre hender-leder Arild Hermstad, her foran Stortinget, ser fram til at mandagene på Stortinget blir kjøttfri.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Stortingsrepresentant Heikki Holmås har latt seg inspirere av Forsvaret: Nå ber han også Stortinget innføre kjøttfri mandag. Framtiden i våre hender applauderer.
KJottfriLogo liten– Kjøttfrie mandager er en ypperlig måte for Stortingets representanter å delta i en dugnad for klimaet. Jeg vil foreslå at Stortingets presidentskap innfører en tilsvarende ordning på Stortinget, der all maten som serveres på mandager, er vegetarisk, skriver Holmås i brevet.

I Norge er det Framtiden i våre hender som driver Kjøttfri mandag, hvor målet er å inspirere nordmenn til å velge bort kjøttet hver mandag. Det er bra både for miljøet, dyrene og folkehelsen.

Forsvaret har allerede tatt skrittet og innført kjøttfri mandag. Forsvaret serverer 35.000 måltider hver dag, og de vil spare 150 tonn kjøtt i året på kjøttfri mandag.

Framtiden i våre hender har også sendt brev til samtlige departementer og norske kommuner og oppfordret dem til å innføre kjøttfri mandag.

– Vi håper våre folkevalgte kan gå foran og vise at mindre kjøttspising er et enkelt klimatiltak som har stor betydning, sier leder i Framtiden i våre hender Arild Hermstad.

Holmås og Hermstad kan ikke vente seg støtte fra Fremskrittspartiet og Per Sandberg, som i Aftenposten uttalte seg negativt om forslaget.


Les også:
Forsvaret innfører kjøttfri mandag
Finn fristende oppskrifter i vår Kjøttfri mandag-blogg

Av de fire B'ene vi forbrukere kan gjøre noe med: Nemlig bil, boeing, bolig og biff, er biffen globalt sett den største klimabomben. Ca. 20 prosent av de samlede klimagassutslippene i verden kommer i følge FN fra produksjon av kjøtt og andre dyreprodukter. Det er mer enn all transport tilsammen - inkludert alle flyreiser. Å redusere kjøttforbruket er derfor et enkelt klimatiltak som monner!

Produksjonen av 1 kg kjøttdeig gir like mye klimagassutslipp som å kjøre 20 mil med bil.

Det er mange grunner til at kjøttforbruket bør reduseres:

Matsikkerhet: 80 prosent av alt kornet i verden spises av husdyr. Samtidig sulter 870 millioner.
Klima: Klimagassutslippene relatert til norsk kjøttkonsum er nesten like høye som utslipp fra den norske bilparken.
Miljø: Det går med 15.000 liter vann til å produsere en kg kjøtt. Kjøttproduksjon medfører indirekte nedhugging av regnskog.
Dyrevelferd: Dagens industrielle kjøttproduksjon medfører store lidelser for dyrene.
Helse: Norske menn spiser over det dobbelte av hva Helsedirektoratet anbefaler.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!