Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Kjøttfri mandag på Bryne

Det enkleste og mest effektive klimatiltaket man kan gjøre som enkeltperson er å erstatte en kjøttmiddag i uken med et vegetarisk alternativ. FIVH Jæren hedret Kjøttfri mandag ved å dele ut spennende vegetaroppskrifter til de handlende på kjøpesenteret på Bryne.
Litt inspirasjon og noen gode oppskrifter er alt man trenger for å lage en god vegetarisk middag (Foto: FIVH Jæren)
Litt inspirasjon og noen gode oppskrifter er alt man trenger for å lage en god vegetarisk middag (Foto: FIVH Jæren)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det enkleste og mest effektive klimatiltaket man kan gjøre som enkeltperson er å erstatte en kjøttmiddag i uken med et vegetarisk alternativ. FIVH Jæren hedret Kjøttfri mandag ved å dele ut spennende vegetaroppskrifter til de handlende på kjøpesenteret på Bryne.

Lokallaget setter i høst fokus på livskvalitet og sunn, miljøvennlig livsstil, som ivaretar både helse, klima og natur. Her er deres avisinnlegg i Jærbladet fra september 2013.


Spis mindre kjøtt – ta en kjøttfri mandag!


Hvis alle gjør litt, er det bedre enn at noen få gjør mye, heter det. Det mottoet ønsker Framtiden i våre hender at man skal leve etter. Derfor har vi kampanjen ”Kjøttfri mandag”, som vil inspirere til å spise vegetabilsk en eller flere ganger i uka.

Alle trenger/må ikke bli vegetarianere, men alle kan spise mindre kjøtt. Dersom alle valgte å ha en kjøttfri dag i uken ville det ha en mye større positiv effekt for jordens natur og klima enn at noen er vegetarianere. Det er mulig å lage god og sunn mat uten store mengder kjøtt.

Ved å spise mindre kjøtt kan hver enkelt av oss gjøre noe for å bidra til å forminske klimagassutslipp, arealbeslag, vannforbruk, dyrs lidelser og presset på det biologiske mangfoldet. Vårt høye forbruk er i strid med Helsedirektoratets kostholdsråd og FNs anbefalinger for folkehelse. Norske menn spiser mer enn det dobbelte av anbefalt kjøttmengde. Følgen er at stadig flere dør av livsstilsykdommer. Kjøttforbruket i Norge har i følge Helsedirektoratets nyeste rapport (jan. 2013) blitt doblet i løpet av de siste 60 årene.

Kjøtt er den største klimasynderen vi forbrukere kan gjøre noe med, raskt og enkelt. Omkring 20 prosent av de samlede klimagassutslippene i verden kommer ifølge FN fra produksjon av kjøtt og andre dyreprodukter. Det er mer enn all transport til sammen – inkludert alle flyreiser. Kjøttproduksjonens arealbeslag og energiforbruk er enormt sammenlignet med produksjonen som kreves for et vegetabilsk kosthold. Å redusere kjøttforbruket er derfor et miljøtiltak som monner, du kan starte i dag, det krever ingen dyre investeringer, og bonusen er bedre helse.

I høst vil Framtiden i våre hender, Jæren lokallag, fokusere på livskvalitet og en sunn, miljøvennlig livsstil som tar vare på klima og natur. Vi håper du vil være med oss! Søk på ”Kjøttfri mandag” på internett,eller se etter oss på Bryne i høst, så får du gode oppskrifter og tips.

Lykke til!

Martin Eggen, Beathe Dømbe, Marianne Fisketjøn, Kristin Armstrong Oma og Ingeborg Melhus. Framtiden i våre hender, Jæren.






Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk