Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ga bort bryllupsgaven

Da Silje og Andreas giftet seg, ville de heller støtte en god sak enn å få gaver de ikke hadde bruk for. Derfor ønsket de seg pengegaver til Framtiden i våre hender.
Silje Vold og Andreas Stensland Løwe giftet seg i idylliske omgivelser på Hedrum Prestegård. (Foto: Marte Stensland Jørgensen)
Silje Vold og Andreas Stensland Løwe giftet seg i idylliske omgivelser på Hedrum Prestegård. (Foto: Marte Stensland Jørgensen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Da Silje og Andreas giftet seg, ville de heller støtte en god sak enn å få gaver de ikke hadde bruk for. Derfor ønsket de seg pengegaver til Framtiden i våre hender.

– Vi ønsket å ha et bryllup som var i tråd med hva slags liv vi ønsker å leve. Vi ville vise at en fantastisk feiring ikke trenger å bety at vi må bruke masse penger på ting vi ikke trenger. Derfor hadde vi bryllupsfeiring på familiens låve, vi lånte nesten alt vi trengte og laget det meste av maten på dugnad, forteller Andreas Stensland Løwe.

Paret ga også beskjed til gjestene at de heller ønsket seg pengegaver enn masse ting de kanskje ikke hadde bruk for. Halvparten ble gitt i gave til Framtiden i våre hender, mens resten ble spart til å bruke på bryllupsreise.

– Å ønske seg penger til Framtiden i våre hender var for oss et enkelt valg. Vi har tro på både sakene og måten det jobbes på. Framtiden i våre hender ser viktigheten av å engasjere seg på flere nivå: Både med å endre holdninger og adferd hos folk flest, men også påvirke politisk og legge press på selskaper, forteller Silje Vold, som er glad for at organisasjonen prioriterer saker hun og Andreas brenner for: Klima og miljø, bærekraftig forbruk og internasjonal solidaritet.

Gaven blir satt stor pris på av Framtiden i våre hender og leder Arild Hermstad.

– Jeg vil gi en stor takk til brudeparet Silje og Andreas og til alle gjestene for en flott gave. Dette er en strålende bryllupsidé! Jeg lover at pengene vil bli brukt på en god måte, og en slik raus gave kommer godt med i vårt arbeid for en grønnere og mer rettferdig verden, sier Hermstad.

Silje forteller at også gjestene satte pris på initiativet.

– Tilbakemeldingene fra gjestene var stort sett veldig positive, og gjestene var glade for å bidra til en god sak. Noen ønsket også å gi ting i stedet, enten fordi de hadde funnet noe spesielt de ønsket å gi, eller fordi de ganske enkelt syntes det var vanskelig å tenke utradisjonelt. Til slutt endte vi opp med å kunne gi et solid beløp til Framtiden i våre hender, spare en god sum til en bryllupsreise og fikk i tillegg noen praktiske og fine ting til hjemmet. Alt ble vi selvsagt glade for, forteller hun.

Les også:

Her er våre tips til miljøvennlige bryllupsgaver
Et bryllup til inspirasjon?

Det var naturligvis gode resirkuleringsmuligheter under bryllupsfesten. (Foto: Øyvind Waitz) Det var naturligvis gode resirkuleringsmuligheter under bryllupsfesten. (Foto: Øyvind Waitz)
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!