Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Lån for miljøet

Gründeren bak nettjenesten SkyLib prøver å få oss til å låne ting av hverandre i stedet for å kjøpe. Målet er intet mindre enn å redde verden fra forbrukskarusellen.
På SkyLib kan du låne kvistkuttere, sirkelsager, lesebrett, timannstelt, brukerinteraksjonsdesignere og mye mer - helt gratis.
På SkyLib kan du låne kvistkuttere, sirkelsager, lesebrett, timannstelt, brukerinteraksjonsdesignere og mye mer - helt gratis.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Gründeren bak nettjenesten SkyLib prøver å få oss til å låne ting av hverandre i stedet for å kjøpe. Målet er intet mindre enn å redde verden fra forbrukskarusellen.

- Vi drukner i ting som vi sjelden bruker. Måten vi forbruker ting på i dag er ikke bærekraftig, fastslår Geir Engdahl, som unnfanget ideen til SkyLib da han skulle skifte harddisk på laptopen i 2011.

- Da jeg åpnet maskinen, støtte jeg på en spesialskrue som Apple har lagt inn for å hindre at folk reparerer utstyret selv. Jeg fant til slutt riktig skrutrekker, men jeg måtte kjøpet hele settet med skrutrekkere, selv om jeg bare trengte én, og bare skulle bruke den en eneste gang.

- Jeg ville fortelle andre at jeg hadde disse skrutrekkerne, og at de kunne låne dem. Dermed var ideen om SkyLib født, forteller Geir Engdahl, som tidligere har jobbet for Google i Canada. Nå bruker han all tiden sin på SkyLib.

- Å låne må bli normalen

Foreløpig ligger det rundt 4.000 gjenstander til utlån på SkyLib, og utvalget er størst i Oslo-området. Du finner blant annet et bredt utvalg av bøker, hageredskaper og verktøy, og litt mer kuriøse ting som coacher og brukerinteraksjonsdesignere som låner bort hodene sine. Men Geir Engdahl har ambisjoner om at SkyLib skal bli mye, mye større.

- Det er mange steder i verden som trenger SkyLib mer enn Norge, sier Engdahl. - Vi er rike nok til at vi har råd til å kjøpe nytt. Andre steder kan SkyLib være forskjellen mellom at folk har tilgang til det de trenger og at de ikke har det. SkyLib er oversatt til engelsk og tysk, og vi ønsker å oversette til flere nye språk etterhvert som vi blir sikre på at funksjonaliteten er riktig.

- Verden trenger at det å låne eller kjøpe brukt blir normalen, mens det å kjøpe nytt blir noe man gjør unntaksvis.

Dette er SkyLib

  • Et sosialt nettverk av eiendeler, der folk kan låne ut ting, gi bort ting eller selge ting. Utlån dominerer.
  • Finnes både som nettside - www.skylib.com - og app til Android. Iphone-app er under utvikling.
  • Det er gratis å låne ut, gi bort eller selge ting på Skylib.
  • Du kan låne, gi bort og selge ting åpent, eller begrense deg til venner, venners venner eller definerte grupper som for eksempel arbeidsplassen eller borettslaget.
  • Melder du deg inn i Framtiden i våre henders Skylib-gruppe, kan du selge ting og donere salgsinntektene til oss. Klikk her for å melde deg inn!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!