Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Mat utgått på dato ble til vannbrønn

I Rogaland har fullt brukbar mat som egentlig skulle kastes blitt til en helt ny vannbrønn i Sierra Leone!
Denne gjengen har bidratt til en ny vannbrønn i Sierra Leone.
Denne gjengen har bidratt til en ny vannbrønn i Sierra Leone.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I Rogaland har fullt brukbar mat som egentlig skulle kastes blitt til en helt ny vannbrønn i Sierra Leone!
Haugalandet matbilen litenEn bil full av mat som egentlig skulle kastes.Framtiden i våre henders lokallag på Haugalandet fikk en hel bil full av mat fra Coop Obs som ikke lenger kunne selges i butikken, enten fordi den var utgått på best før dato, eller hadde andre mindre feil som gjorde maten vanskelig å selge.

Den fremdeles svært fullverdige maten ble samlet inn og stilt opp på et stort langbord for å illustrere hvor mye mat som kastes i gjennomsnitt per person i Norge pr år (51 kg). Litervis med melk, mel og egg ble så til vaffelrøre som ble solgt for en valgfri sum over 25 kroner.

På denne måten fikk lokallaget samlet inn hele 4000 kroner til et vannbrønnprosjekt drevet av deres søsterorganisasjon Future in Our Hands Sierra Leone. Maten fra matkastingsbordet gikk ikke til spille, men ble gitt videre til en fornøyd romkvinne og hennes sju familiemedlemmer som ikke hadde spist noe særlig på flere dager.

Haugalandet.matkastebordetLangbordet med mat.Samarbeidet med Future in Our Hands Sierra Leone (FIOH SL) har kommet i stand på initiativ fra lokallagsleder Nini Hæggernes etter hennes reise og artikkel i Framtiden i våre henders medlemsblad Folkevett.

Kort tid etter utgivelsen av bladet, ble hun kontaktet av privatpersonen Georg Hansen og hans familie som ville hjelpe Future In Our Hands med å realisere noen av sine prosjekter. Kontakt ble opprettet mellom familien og Edward Kargbo, lederen for FIOH SL. Familien Hansen ble så med på å gi støtte til kostnader for utbygging av en barneskole inklusiv møbler med mer, som vil gi plass til 150 barn. Denne skolen er nå under utbygging, og ligger i landsbyen Matatie, Mile 91 i Yoni Chiefdom, Tonkolili District, og er en utvidelse av The Mike Thomas Community Primary School. Michael Thomas er mannen som startet, og leder Future In Our Hands International.

Til skolen skal det også bygges en vannbrønn med vannpumpe, noe Nini har arbeidet med å skaffe midler til i Norge. Med god støtte fra private givere, Lions club og Kiwanis Haugesund, samt inntektene fra vaffelsalget, har de nå planer om at både skole og vannbrønn skal stå ferdig på sensommeren eller tidlig høst 2013.

 Det er utrolig givende når mat som ellers ville blitt kastet, blir til en viktig ressurs for så mange, hvis man bare håndterer det korrekt sier Nini.

I flere byer, som Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø har man også arbeidet for å snu den negative trenden med matkasting, blant annet ved å dele ut nydelige matretter av «kastet» mat til forbipasserende, nettopp for å illustrere hvor mye av det som kastes hver dag som fremdeles er fullverdig mat. På Matgilde mot hungersnød i Trondheim som ble arrangert av Framtiden i våre henders lokallag, og en rekke andre aktører 1. juni ble det samlet inn 12.000 kroner til lignende utviklingsprosjekter i land i sør. Land hvor maten definitivt nyter den respekten den fortjener.

Vil du bli medlem av et lokallag i Framtiden i våre hender? Se vår oversikt her!

Skolebarna i Sierra Leone.Skolebarna i Sierra Leone.

Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk