Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

På tide å ta ansvar, Kristin!

Dette blogginnlegget er en appell jeg holdt da Framtiden i våre hender, NOAH - for dyrs rettigheter og Dyrevernalliansen møtte kunnskapsminister Kristin Halvorsen og overleverte over 8250 underskrifter til henne.
Her overleverer vi underskrifter på minnepinne til Kristin Halvorsen. (Foto: Liv Thoring)
Her overleverer vi underskrifter på minnepinne til Kristin Halvorsen. (Foto: Liv Thoring)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Dette blogginnlegget er en appell jeg holdt da Framtiden i våre hender, NOAH - for dyrs rettigheter og Dyrevernalliansen møtte kunnskapsminister Kristin Halvorsen og overleverte over 8250 underskrifter til henne.

Takk for hyggelig sist  – både på ditt kontor og i debatt på NRK Dagsnytt18 – i forbindelse med vår kampanje for å få kjøttbransjen ut av norsk skole. Dette er en felles kampanje som både NOAH - for dyrs rettigheter, Dyrevernalliansen og Framtiden i våre hender står bak.

Det er alltid hyggelig å møte deg, og vi setter pris på din åpenhet og imøtekommenhet. Men denne saken er for alvorlig til at vi bare kan være hyggelige med hverandre.

På et område du har ansvar for, er vi i dag vitne til at kjøttbransjen driver vranglære i norsk barneskole. De har fått seg en megafon direkte inn i norske klasserom, og i faget mat og helse bruker 90 prosent av barna «Kokeboka mi», som er utarbeidet av Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Den brukes fordi det ikke finnes gode alternativer.

Boka formidler overhodet ingenting om de svært viktige koblingene mellom mat og miljø, mat og klima eller mellom mat og dyrevelferd. Den sier knapt noe om helseaspektet ved maten, og det lille som sies er svært diskutabelt. Dette er skandaløst. Hva om muslimsk råd hadde laget den eneste læreboka som ble brukt av 9 av 10 lærere i KRL faget? Eller hvis naturfagbøkene hadde vært laget av en bransje som hadde som mål å tjene mest mulig penger på å selge olje og gass – uten noen form for kvalitetskontroll?

Du har sagt at lærerne ikke gjør jobben sin om de bare bruker Kokeboka mi. Men dette er å fraskrive seg ansvar. Som kunnskapsminister bør du bidra til å gjøre lærerne i stand til å gjøre jobben sin. Derfor mener vi at nok er nok.

Du må ta ansvar og rydde opp. Mer enn 8000 mennesker har signert vår kampanje som ber deg sørge for at det lages et moderne og skikkelig læreverk i mat og helsefaget. Vi vil ikke lenger passivt se på at dette livsviktige faget domineres av næringsinteresser som kun har ett mål: Å øke produksjonen og konsumet av kjøtt og animalske varer. Barna våre trenger god opplæring for å kunne ta vare på naturen og miljøet, og om de skal forstå hvordan de kan ivareta helsen til produksjonsdyrene våre. Kokeboka mi bidrar til det motsatte.  Det er svært lite framtidsrettet!

Det er hyggelig at du har uttalt at du støtter kravene våre. Men det er lite hyggelig dersom du ikke tar ansvaret og gjør noe med saken. På denne minnepennen har vi samlet over 8000 underskrifter. På vegne av alle disse, og våre tre organisasjoner vil jeg bare slå fast at disse nå forventer action fra deg, kunnskapsminister! Vær så god!