Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Talte tekstilarbeidernes sak på 1. mai

Framtiden i våre hender gikk i 1. mai-tog i flere byer i går. Kampen for levelønn engasjerer sterkt, og mange sluttet seg til parolen underveis i toget. Her kan du se bilder og lese om lokallagenes 1. mai arrangementer.
Levelønn engasjerer både store og små (Foto: Julie Lunde Lillesæter)
Levelønn engasjerer både store og små (Foto: Julie Lunde Lillesæter)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender gikk i 1. mai-tog i flere byer i går. Kampen for levelønn engasjerer sterkt, og mange sluttet seg til parolen underveis i toget. Her kan du se bilder og lese om lokallagenes 1. mai arrangementer.

Moss lokallag har mobilisert mye for levelønn i begynnelsen av 2013. Først med en godt besøkt stand i byen 2. mars, hvor de samlet inn mange underskrifter med krav om levelønn for tekstilarbeiderne i Kambodsja, som syr klær for H&M og andre store kleskjeder. Deretter med et leserinnlegg i lokalavisen, før lagets årsmøte om temaet med fagrådgiver Carin Leffler. I går gikk de i 1. mai-tog for å støtte opp om kravene til de svært underbetalte tekstilarbeiderne i sør.

moss.1.mai20131. mai i Moss (Foto: Torill Sørenssen)

Over 25 mennesker sluttet seg til parolen "Nei til sultelønn, Ja til levelønn i sør" i Tønsberg, og lokallaget der delte ut over 200 flyere med informasjon om tekstilarbeidernes arbeidsforhold i 1. mai-toget. Tankene gikk spesielt til arbeiderne i Bangladesh etter den grusomme bygningskollapsen i forrige uke. Det er gode nyheter at en mektig aktør som EU nå kommer på banen og presser kleskjedene!

I Oslo var det ny rekord med over 50 deltagere på 1. mai-frokosten i FIVHs lokaler. God mat og gode samtaler satte stemningen for det påfølgende toget hvor mange flere sluttet seg til parolene.

blindern.1mai2013De store kleskjedene må sikre at tekstilarbeiderne får en lønn de kan leve av (Foto: Julie Lunde Lillesæter)

Trondheim lokallag
gikk i tog for både levelønn og Klimavalg2013-alliansen. De startet derfor dagen med å invitere hele alliansen som består av blant annet Spire, Besteforeldrenes Klimaaksjon, Changemaker og Natur og Ungdom, på felles frokost i sine lokaler. I god FIVH-ånd stilte laget med drikke og brød som ellers ville blitt kastet fra bakeriet.  Med besteforeldrene sine klimasanger og hjemmesnekrede naturinstrumenter vakte de god oppmerksomhet.

trondheim1.mai20131. mai-frokost i Trondheim. (Foto: FIVH-Trondheim)

trondheim1mai2013togKlimavalgalliansen bak felles parole i årets 1.mai-tog. (Foto: FIVH-Trondheim)


Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk