Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

I 1. mai-tog for levelønn og sikre fabrikker

Under Framtiden i våre hender-parolen «Levelønn i sør!» samlet medlemmer og andre aktivister seg i dag til 1. mai-markering på Youngstorget, Oslo.
Like før avgang på Youngstorget. (Foto: Julie Lunde Lillesæter)
Like før avgang på Youngstorget. (Foto: Julie Lunde Lillesæter)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Under Framtiden i våre hender-parolen «Levelønn i sør!» samlet medlemmer og andre aktivister seg i dag til 1. mai-markering på Youngstorget, Oslo.

 Vi bruker 1. mai til å markere vår støtte til tekstilarbeidere og andre arbeidere i land som Bangladesh, India, Kambodsja og Kina. Omtrent daglig får vi meldinger om fabrikker hvor sultelønn er praksis, de faglige rettighetene står svakt og hvor sikkerheten til arbeiderne kommer langt ned på prioriteringslista. «Ulykken» i Bangladesh sist uke kunne vært unngått, og er det verste av alle grelle eksempler på at sikkerheten i klesfabrikker er et neglisjert område, sier Carin Leffler, fagrådgiver i Framtiden i våre hender.


Organisasjonen har nå sluttet seg til en internasjonal kampanje som setter krav til kleskjedene at de på forplikte seg til å samarbeide med fagbevegelsen for sikrere fabrikksbygninger og at brannforeskrifter følges. Du kan bidra til at dette skjer ved å skrive under på appellen til kleskjedene!

Det var fullt hus under Framtiden i våre henders 1. mai-frokost og god stemning når troppene vandret mot Youngstorget. Blant deltakerne var mange som har deltatt i aksjoner og markeringer i løpet av det siste året. Sigmund Hegstad fra Blindern lokallag var en av dem.

 Jeg stiller opp i dag fordi det er viktig å fokusere på de arbeiderne som stiller svakest i verdenssamfunnet. Jeg vil kjempe for disse og føler at fokus på en dag som denne bør ligge hos dem, ikke på egne interesser, sier Sigmund og fortsetter:  Alle som jobber burde ha rett til en lønn som er nok til å sikre et liv i verdighet.   

Også andre steder i landet ble det arrangert frokost av Framtiden i våre hender og tog til støtte for tekstilarbeiderne.

1maihm500Toget gikk blant annet gjennom Torggata, hvor motebutikker som H&M holder til. (Foto: Julie Lunde Lillesæter)

Det er femte året på rad at Framtiden i våre hender går i tog for en levelønn til arbeidere, men gjentatte ulykker ved tekstilfabrikker i Pakistan og Bangladesh det siste halvåret, hvor hundrevis av arbeidere har mistet livetfarget 1. ma-markeringen.


 Vi vil gjøre alt for å bidra til at tragedien i Bangladesh blir vendepunktet for tekstilarbeiderne  og jobber sammen med Clean Clothes Campaign-nettverket og fagforeninger på plats for å ansvarliggjøre kleskjedene og myndighetene, sier Leffler.


Vil du vite mer om kampanjen levelønn i sør? Les mer på vår temaside!
Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!