Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Få kjøttbransjen ut av skolen!

Visste du at bøndenes eget reklamekontor for kjøtt og egg har en direktemegafon inn i norske barns klasserom? Gjennom en gratis kokebok som nesten alle elever på mellomtrinnet bruker i faget «mat og helse», lærer barna å spise kjøtt og egg.
Kjøttbransjens eget reklamekontor har laget kokebok som 90 prosent av elevene på mellomtrinnet bruker. (Faksimile av:
Kjøttbransjens eget reklamekontor har laget kokebok som 90 prosent av elevene på mellomtrinnet bruker. (Faksimile av: "Kokeboka mi")
Visste du at bøndenes eget reklamekontor for kjøtt og egg har en direktemegafon inn i norske barns klasserom? Gjennom en gratis kokebok som nesten alle elever på mellomtrinnet bruker i faget «mat og helse», lærer barna å spise kjøtt og egg.

Hva ville folk sagt om oljeindustrien stod bak undervisningsmateriellet i naturfag, og lærte våre barn hvordan verden skal løse klimaproblemet?

Opplysningskontoret for egg og kjøtt, er et reklamekontor for kjøtt- og eggprodusenter, og formålet er å øke omsetningen av disse matvarene.

Er det akseptabelt at bøndenes reklamekontor for kjøtt og egg bestemmer innholdet i norsk skole?

Et av kontorets viktigste virkemidler er å påvirke skole og utdanning
Derfor har de laget et komplett undervisningsopplegg med en kokebok, som elevene får til odel og eie, en lærerveiledning og dessuten egne skolesider på nettet. «Reklamekontoret for kjøtt» besøker i tillegg alle lærerhøyskoler, der det promoterer undervisningsopplegget og underviser fremtidens lærere som skal formidle matkunnskap til barn og unge. Skolene har også fått femti kroner per elev til innkjøp av kjøtt. Til høstens skolestart kommer kontoret med nye bøker for både mellom- og ungdomstrinnet. Kunnskapsdepartementet har applaudert tiltaket.

For eksempel lærer barna at grønnsakssuppa eller gulrotsuppa inneholder mye kjøtt.

Matprat gulrotsuppe     Gulrotsuppe fra matprat.no


Søker eleven på «vegetarisk» kommer det opp et bilde av kjøtt og kostråd knyttet til kjøtt, og søk på «dyrevelferd» gir ingen treff. Dette er langt fra nøytral informasjon.På Reklamekontoret for kjøtt og eggs skolesider kan elevene lese følgende:
-Mange tror at vi spiser mye kjøtt i Norge, men faktum er at vi spiser mindre enn de fleste andre europeiske land.

Faktum er at Norge er et av de landene i verden som spiser mest kjøtt, og forbruket er doblet de siste femti årene. Innen 2050 må majoriteten av klodens befolkning være vegetarianere, hevder anerkjente forskere i FN-rapport. Det vil ikke være nok vann til å produsere avlinger basert på dagens diett, og kun fem prosent av kaloriinntaket kan bestå av animalske produkter.

Søker eleven på «vegetarisk» kommer det opp et bilde av kjøtt og kostråd knyttet til kjøtt.

Under temaet kostråd knyttet til kjøtt, skriver "Reklamekontoret for kjøtt og egg" følgende: -Ved å spise kjøtt vil kroppen få tilført næringsstoffer som bidrar til at hud, hår og negler tar seg best mulig ut, samt styrker immunforsvaret, opprettholder humøret og gir drivstoff til muskulaturen.

Dette er langt fra nøytral informasjon!

Når en sterk næringsaktør på denne måten får slippe til med gratis skolemateriell, stenges forlagene automatisk ute. Det blir ikke laget noe annet undervisningsopplegg med mindre staten støtter det økonomisk.

  • Av hensyn til miljøet må vi redusere kjøttforbruket. Kjøtt er den største klimasynderen vi forbrukere kan gjøre noe med, raskt og enkelt. Omkring 20 prosent av de samlede klimagassutslippene i verden kommer i følge FN fra produksjon av kjøtt og andre dyreprodukter. Det er mer enn all transport til sammen – inkludert alle flyreiser. Å redusere kjøttforbruket er derfor er klimatiltak som monner, det er gratis, du kan starte i dag, det krever ingen dyre investeringer, og bonusen er bedre helse.

  • Dagens industrielle kjøttproduksjon innebærer at millioner av dyr lider seg gjennom livet, for at vi skal få så billig kjøtt som mulig.
  • Norske menn spiser mer enn det dobbelte av anbefalte kostholdsråd. Følgen er at stadig flere dør av livsstilssykdommer, og at hver sjette åtteåring er overvektig, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet.


Kristin Halvorsen150Kristin HalvorsenKunnskapsminister Kristin Halvorsen
må rydde opp!

Derfor har Framtiden i våre hender, NOAH – for dyrs rettigheter og Dyrevernalliansen startet denne underskriftskampanjen for å få satt en stopper for at «Reklamekontoret for egg og kjøtt» skal få ha en megafon direkte inn i norske klasserom.

Halvorsen må sørge for at elevene har et godt, nøytralt læreverk i faget mat og helse, der matens klima- og miljøpåvirkning innarbeides, og der dyrevelferd får en sentral plass. Gode, vegetariske matretter må utgjøre en vesentlig del av oppskriftene.


Kokeboka 510kampanjebilde
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!