Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Sp-topp vil ha klimavennlig oljefond

I forkant av Senterpartiets landsmøte varsler Erling Sande at han vil kaste klimaverstinger ut av Oljefondet. Framtiden i våre hender roser Erling Sande for initiativet.
Senterpartiets Erling Sande jobber for et mer etisk og miljøvennlig oljefond. (Foto: Natur og Ungdom)
Senterpartiets Erling Sande jobber for et mer etisk og miljøvennlig oljefond. (Foto: Natur og Ungdom)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I forkant av Senterpartiets landsmøte varsler Erling Sande at han vil kaste klimaverstinger ut av Oljefondet. Framtiden i våre hender roser Erling Sande for initiativet.

Gjennom Oljefondet investerer Norge i en rekke selskap verden over. Framtiden i våre hender har i flere år jobbet for at disse milliardene skal investeres på en så etisk og miljøvennlig måte som mulig.

Den oppfatningen deler også Senterparti-topp Erling Sande, som nå vil endre de etiske retningslinjene for Oljefondet. På vei til Senterpartiets landsmøte har han med seg et forslag om at hensynet til økosystemene skal være overordnet økonomisk vekst.

– Som følge av det kan vi ikke investere i selskaper som driver klimafiendtlig aktivitet eller bidrar til klimaskader, sier Sande til NTB.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, roser Sande og håper han får gjennomslag for sitt forslag.

– Dette er helt andre toner enn hva vi er vant til å høre fra Senterpartiet, og da spesielt Ola Borten Moe. Dette er forslag som Framtiden i våre hender har spilt inn til Senterpartier og de andre partiene, og det er svært positivt at Sande nå ser viktigheten av å investere oljeformuen på en måte som gjør verden til en bedre plass å leve, sier Hermstad.

På vegne av alliansen Klimavalg 2013 har Framtiden i våre hender evaluert de norske partienes miljø- og klimapolitikk. Senterpartiet kommer relativt dårlig ut, med karakteren 3.

– Dersom Senterpartiet går inn for å endre de etiske retningslinjene og gi Oljefondet en grønnere profil, vil Senterpartiet komme bedre ut på evalueringen, røper Hermstad.

Framtiden i våre hender har tidligere vist at Oljefondet har investert i nesten samtlige av verdens store olje, kull og gass-selskap. Dette er selskap som vil forårsake store klimaødeleggelser om denne energien utvinner og brennes av. Derfor krever Framtiden i våre hender at Oljefondet selger seg ned i selskap som driver med fossil energi og heller satster på den mer framtidsrettetde og fornybare energisektoren.

– Norge har inntatt en lederrolle i arbeidet med å få til en global klimaavtale. Hvorfor skal vi da spytte penger inn i selskaper som motarbeider dette arbeidet, spør Sande, som også leder Stortingets energikomité.


Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -