Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

H&M gir etter for åpenhetspress

Etter flere år med press gir H&M, verdens nest største kleskjede, etter og offentliggjør listen over hvem som produserer klær for dem.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Etter flere år med press gir H&M, verdens nest største kleskjede, etter og offentliggjør listen over hvem som produserer klær for dem.

Arild Hermstad210Arild Hermstad.–  Dette er en stor seier for tekstilarbeidere og forbrukere verden over. Det er også et svært viktig gjennombrudd i arbeidet for en mer etisk tekstilproduksjon, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Framtiden i våre hender har i flere år jobbet for at H&M andre kleskjeder skal offentliggjøre fabrikkene de benytter. De siste månedene har over 7000 nordmenn  skrevet under på kampanjen «Vreng kleskjedene» hvor vi krever at norske kleskjeder offentliggjør listen over sine fabrikker. H&M er et av merkevareselskapene som har vært svært motvillige til å åpne opp - inntil nå.

– Åpenhet er viktig for at uavhengige aktører skal kunne sjekke at det ikke foregår barnearbeid eller er dårlige arbeidsforhold på tekstilfabrikkene. Det gir oss mulighet til å jobbe videre for å forbedre arbeids-og lønnsvilkår ved H&Ms fabrikker, sier Hermstad.

  • Vil du støtte arbeidet vårt og bidra til flere viktige seire? Meld deg inn her eller send SMS med kodeord Medlem til 2300. Det koster 245 kr. og du blir medlem ut året.

Samtidig med at H&M lanserte sin bærekraftsrapport for 2012, legger de også ut en oversikt over sine leverandører på nett. Listen omfatter ifølge H&M omtrent 95 prosent av den  totale produksjon, og den viser at H&M har produksjon i 22 land, blant disse er Kina størst med 261 fabrikker.

– Offentliggjøringen er en stor og viktig seier for norske forbrukere. Mange tusen nordmenn har engasjert seg i saken, og det er gledelig å se hvor stor makt forbrukerne har, sier Hermstad.

Nyheten om at H&M åpner sine leverandørlister kommer kun dager etter at den norske klesgiganten Varner varsler at de vil gjøre det samme.

 Leverandørlisten til H&M er offentlig tilgjengelig her: hm.com/supplierlist.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!