Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.
Kikertsuppe som forrett (Foto: FIVH-Kristiansund)

Fullt hus på vegetarmatkurs

Grønnsaksgrateng, linseburger, kålrullader med soppsaus, kikertsuppe og bønneboller i wraps. Sulten? .... Alt dette sto på menyen da Kristiansund lokallag debuterte med sitt første vegetarmatkurs i samarbeid med Smia fiskerestaurant 21. januar.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Grønnsaksgrateng, linseburger, kålrullader med soppsaus, kikertsuppe og bønneboller i wraps. Sulten? .... Alt dette sto på menyen da Kristiansund lokallag debuterte med sitt første vegetarmatkurs i samarbeid med Smia fiskerestaurant 21. januar.

Med flere påmeldte enn de som fikk plass på kjøkkenet er dette noe som trygt kan gjentas mener initiativtager i laget Angelina Ivashchenko. Hun er godt fornøyd med kvelden, og tilbakemeldingene fra kursdeltagerne har vært positive. I løpet av 3 timer fikk de følge profesjonelle kokker og lære hvordan man tilbereder 5 næringsrike og nydelige vegetarretter. Etter den praktiske delen var det tid for en hyggelig middag hvor alle fikk smake på godbitene.

Kristiandsund kjokkenetFull konsentrasjon på kjøkkenet (Foto: FIVH-Kristiansund)

Ved å erstatte en eller flere kjøttmiddager i uken med vegetarmiddager, kan vi redusere vårt økologiske fotavtrykk betraktelig. Å synliggjøre hvordan kjøttproduksjonen både bidrar til økte klimagassutslipp, og utarmer jordens ressursgrunnlag var også et mål med kurset. Disse sammenhengene ble kommunisert ved hjelp av faktaark rundt i lokalet.

Kvelden var svært vellykket og flere av deltagerne fortalte nettopp at kurset hadde gitt dem inspirasjon til å lage mer vegetarmat hjemme. Mennene glitret dog med sitt fravær. Samtidlige av deltagerne var kvinner, så kjønnskvotering er kanskje noe å tenke på til neste gang sier Angelina med et smil.   

Kristiansund.godmat litenTil hovedrett ble det servert fylte kålrullader med soppsaus (Foto: FIVH-Kristiansund).


Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk