Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Krever brems i oljeletingen

Framtiden i våre hender krever i et høringsinnspill til Olje- og energidepartementet at ordningen med tildeling av forhåndsdefinerte arealer (TFO) avvikles.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender krever i et høringsinnspill til Olje- og energidepartementet at ordningen med tildeling av forhåndsdefinerte arealer (TFO) avvikles.

Framtiden i våre hender mener at TFO-ordningen må avskaffes som tildelingsmekanisme på norsk sokkel.

– TFO-ordningen ignorerer miljøfaglige råd, skader norsk natur som Stortingets vedtatte forvaltningsplaner skal beskytte, sier rådgiver Marit Kristine Vea i Framtiden i våre hender. 

- Dessuten er TFO-ordningen, som andre deler av konsesjonspolitikken, i stor grad frikoplet fra Norges vedtatte klimapolitikk. Klimapolitiske hensyn inngår ikke som en del av beslutningsgrunnlaget. Dette er besynderlig, all den tid norsk petroleumssektoren i klimapolitisk sammenheng står i en særstilling. Ikke bare forårsaker sektoren store utslipp, virksomheten utvinner også selve hovedårsaken til klimaproblemet, nemlig fossile brensler. Det mest effektive tiltaket for å redusere klimagassutslippene som sektoren forårsaker, er å ikke lyse ut eller tildele nye områder for produksjon, sier Vea.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!