Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Krever brems i oljeletingen

Framtiden i våre hender krever i et høringsinnspill til Olje- og energidepartementet at ordningen med tildeling av forhåndsdefinerte arealer (TFO) avvikles.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender krever i et høringsinnspill til Olje- og energidepartementet at ordningen med tildeling av forhåndsdefinerte arealer (TFO) avvikles.

Framtiden i våre hender mener at TFO-ordningen må avskaffes som tildelingsmekanisme på norsk sokkel.

– TFO-ordningen ignorerer miljøfaglige råd, skader norsk natur som Stortingets vedtatte forvaltningsplaner skal beskytte, sier rådgiver Marit Kristine Vea i Framtiden i våre hender. 

- Dessuten er TFO-ordningen, som andre deler av konsesjonspolitikken, i stor grad frikoplet fra Norges vedtatte klimapolitikk. Klimapolitiske hensyn inngår ikke som en del av beslutningsgrunnlaget. Dette er besynderlig, all den tid norsk petroleumssektoren i klimapolitisk sammenheng står i en særstilling. Ikke bare forårsaker sektoren store utslipp, virksomheten utvinner også selve hovedårsaken til klimaproblemet, nemlig fossile brensler. Det mest effektive tiltaket for å redusere klimagassutslippene som sektoren forårsaker, er å ikke lyse ut eller tildele nye områder for produksjon, sier Vea.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!