Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.
Kjøpefri helg i Bergen

Kjøpefri helg i Bergen

Lokallaget i Bergen valgte å arrangere en hel Kjøpefri helg i forbindelse med markeringen av verdens Kjøpefrie dag siste lørdagen i November. Helgen ble startet med en kjempekonsert på Garage og fortsatte med et flott arrangement  i sentrum dagen etter. Her kan du lese lokallagets artikkel om markeringen.
Kjøpefri helg i Bergen
Kjøpefri helg i Bergen
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Lokallaget i Bergen valgte å arrangere en hel Kjøpefri helg i forbindelse med markeringen av verdens Kjøpefrie dag siste lørdagen i November. Helgen ble startet med en kjempekonsert på Garage og fortsatte med et flott arrangement  i sentrum dagen etter. Her kan du lese lokallagets artikkel om markeringen.

Kjøpefri Dag er en internasjonal merkedag som startet som "Buy Nothing Day" i Canada i 1992. Siden har markeringen spredt seg til mer enn 60 land, og ble 24. november 2012 arrangert for 16. gang i Norge. I Bergen slo Framtiden i våre henders lokallag til med to kjempearrangementer både den 23. og 24. november, med mål om å sette fokus på de rike landenes overforbruk rett før julehandelen starter for alvor - og rett før overforbruket virkelig tar av. Kjøpefri Dag den siste helgen i november hvert år.

Vi i Framtiden i våre hender Bergen kjører for tiden en årskampanje om bærekraftig forbruk, og ville i den sammenheng gjøre noe virkelig stort ut av markeringen av Kjøpefri Dag i Bergen. Vi har tradisjon for å stille opp på Torgallmenningen på selve dagen, der vi serverer økologisk toddy og kaffe, og gir bort våre Grønne Gavekort og informasjon om markeringen. Dette gjorde vi selvfølgelig også i år. Men vi ville også minne beboerne i Bergen om Kjøpefri Dag i forkant av selve dagen, slik at de ikke bare ble møtt med informasjon om markeringen midt i julegavehandelen. Påminnelsen arrangerte vi i form av en kjempekonsert på musikkpuben Garage kvelden i forveien, den 23. november.

Bergen.KFD.2012.bandetDet funky hip-hop-bandet JKD & The Bastards fikk temperaturen til å stige på Garage (Foto:FIVH-Bergen)

På konserten ville vi engasjere den unge delen av befolkningen til å tenke miljø i julegavehandelen, og inspirere til å gi bort opplevelser som for eksempel konserter, i stedet for ressurskrevende ting og tang. Her kunne man også plukke med seg våre Grønne Gavekort, med enda flere tips om mer miljøvennlige gaver, som også kan bety mer for både den som gir og den som får, og som bygger opp relasjoner i stedet for avfallsmengder.

Bergen.KFD.2012.jenteMonica Eide og Charlotte (Foto:FIVH-Bergen)

På konserten fikk vi med oss lokale artister og band, der både Elisabeth Yndestad, Øystein Sundland fra indierock-bandet Utakk, Monica Eide, og det funky hip-hop-bandet JKD & The Bastards spilte opp til kjempestemning! Flere av våre aktive medlemmer var synlige i sorte t-skjorter med budskapet "Kjøp mindre - lev mer", og tilgjengelige for å gi tips til en mindre ressurskrevende og mer opplevelsesrik livsstil, og til å forklare mer om Kjøpefri Dag for de som var nysgjerrige.

Konserten ble en kjempesuksess!
 
Dagen etter, på Kjøpefri dag 24. november, satte vi opp telt i finværet på Torgallmenningen. Her kunne man slå seg ned i en flott sofagruppe og kose seg med varm toddy, kaffe, eller vår nye hit: julekaffe med herlige varmende julekrydder. Våre aktive medlemmer delte mer enn gjerne sine beste og minst ressurskrevende julegavetips, våre Grønne Gavekort og informasjon om Kjøpefri dag. I tillegg hadde vi bakt økologiske pepperkaker og honningpepperkaker, som man kunne pynte og spise, og få julestemningen på den måten.

Bergen.KFD.standUtendørs café på Kjøpefri dag. Fra venstre: Elin A. Søland, Helene Valdal Takvam, Ingvild Austestad og Julie Elkjær Stentsøe (Foto: FIVH-Bergen)

Vi var også interessert i å høre om andres beste og mest miljøvennlige julegavetips. Derfor satte vi i gang en konkurranse, der det beste julegavetipset blir belønnet med gavekort på 2 billetter til Bergen Kino. Kåringen er onsdag 12. desember, da vi også deler de beste tipsene videre!

Vi i Framtiden i våre hender takker for en fantastisk Kjøpefri Helg 2012!
Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk