Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kjøttfri Nobelmiddag – for miljøets skyld

Vi oppfordrer Nobelkomiteen til å servere årets fredsprisvinner en kjøttfri festmiddag den 10. desember. Nobels fredspris har stor symbolverdi, og den får betydelig oppmerksomhet i media over hele verden.
Her mottar fredsprisinnerne Al Gore og Rajendra Pachauri folkets hyllest i Oslo i 2007.  De har begge sluttet seg til den verdensomspennende kampanjen «Meatless Monday». (Foto: H92)
Her mottar fredsprisinnerne Al Gore og Rajendra Pachauri folkets hyllest i Oslo i 2007. De har begge sluttet seg til den verdensomspennende kampanjen «Meatless Monday». (Foto: H92)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Vi oppfordrer Nobelkomiteen til å servere årets fredsprisvinner en kjøttfri festmiddag den 10. desember. Nobels fredspris har stor symbolverdi, og den får betydelig oppmerksomhet i media over hele verden.

  • Dette innlegget sto på trykk i VG 26/11-2012,
    og er skrevet av seniorrådgiver Liv Thoring.

Liv Thoring150Liv Thoring (Foto: Trond Wormstrand)Redusert kjøttforbruk fremmer hele seks av FNs åtte millenniumsmål. Viktigst er målet om å utrydde sult og sikre en bærekraftig utvikling. Forbruket av kjøtt og andre dyreprodukter står for 18 prosent av de globale klimagassutslippene – det er mer enn all transport til sammen. Dessuten krever det over femten tusen liter vann å produsere én kilo kjøtt fra storfe.

En fersk rapport, som blant andre FN står bak, konkluderer med at innen år 2050 må inntaket av animalske matvarer begrenses sterkt, helt ned til 5 prosent av det totale kaloriinntaket. Dersom Nobelmiddagen blir kjøttfri vil det bidra til å gi internasjonal oppmerksomhet om miljøproblemene knyttet til kjøttproduksjon. Festmåltidet vil også peke på hvordan vi enkelt kan gjøre noe med problemet.

Fredsprisvinnerne Al Gore og Rajendra Pachauri har sluttet seg til den verdensomspennende kampanjen «Meatless Monday». I år deles Nobels fredspris ut på en mandag. Vi håper derfor at Nobelinstituttet gjør middagen til en kjøttfri mandag-fest.


Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!