Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Over 100 døde i fabrikkbrann

Mer enn 100 arbeidere omkom da det brøt ut brann i en tekstilfabrikk i Bangladesh. Nå krever Framtiden i våre hender at kleskjedene tar sitt samfunnsansvar på alvor og sørger for sikre arbeidsforhold på fabrikkene.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Mer enn 100 arbeidere omkom da det brøt ut brann i en tekstilfabrikk i Bangladesh. Nå krever Framtiden i våre hender at kleskjedene tar sitt samfunnsansvar på alvor og sørger for sikre arbeidsforhold på fabrikkene.Brannmannskaper kjempet i flere timer med å få slukket brannen, som startet i første etasje på en tekstilfabrikk utenfor Dhaka. Mangel på vann i området forsinket slukningsarbeidet.

Det var over 1.000 arbeidere i bygget da brannen startet, og mange av dem ble sperret inne. Arbeiderne forteller om kaotiske tilstander da folk desperat forsøkte å komme seg ut av den brennende bygningen. Mange av ofrene døde da de hoppet fra bygningen for å slippe unna flammene.

bangladesh factory fire 295Redningsmannskap forsøker å slukke brannen. Nå må kleskjedene som kjøper klær fra fabrikker i land som Bangladesh ta sitt samfunnsansvar på alvor. De må stille krav til fabrikkeierne om at det skal være trygge arbeidsforhold på fabrikkene. Vi kan ikke akseptere at klærne våre blir laget under slike forhold, sier Carin Leffler, fagrådgiver i Framtiden i våre hender.

Framtiden i våre hender har i over ti år jobbet sammen med det internasjonale nettverket Clean Clothes Campaign for å bedre arbeidsforholdene til arbeiderne på tekstilfabrikkene.


Vi vil fortsette å presse kjedene helt til de forstår hvor viktig dette er. Det er helt uakseptabelt at arbeidere skal dø for at vi skal få billige klær, sier Leffler.

Det er ikke første gang tekstilfabrikker i Bangladesh rammes av brann. Bare siden 2000 har 339 arbeidere omkommet mens de har produsert klær for kjente internasjonale merkevarer - og det var før denne siste brannen.

Igjen ser vi at et stort antall mennesker omkommer i en fabrikkbrann. Ofte er nødutgangene blokkert av pappesker, og vinduer og dører er låst, sier Leffler, som nå krever å se handling fra de kleskjedene.
Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!