Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Rogaland trenger Ålgårdbanen!

6. november 2012 inviterte Framtiden i våre hender (Jæren lokallag og Stavanger lokallag) og Ålgårdbanens venner til samling på ærverdige Figgjo stasjon i Sandnes kommune.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
6. november 2012 inviterte Framtiden i våre hender (Jæren lokallag og Stavanger lokallag) og Ålgårdbanens venner til samling på ærverdige Figgjo stasjon i Sandnes kommune.

Ålgårdbanen ligger mellom Ganddal i Sandnes og Ålgård i Gjesdal. I Gjesdal ønsker man en snarlig åpning av banen, og dette er tatt med i kommunale planer. Det er nå satt ned en gruppe med politikere både fra Sandnes og Gjesdal for å se på problemstillingen.

Næringsforeningsleder i Stavanger-regionen Harald Minge har skapt en del oppmerksomhet i media med sitt utspill om at Ålgårdbanen er viktig for regionen, og en "kollektiv-joker".

5.500mpKommunepolitiker for Ap Gjesdal, Frode Fjeldsbø (Foto: Martin Eggen og Beathe Dømbe)

Holdningen til banen er i ferd med å snu i takt med stadig bedre faktagrunnlag. Jernbaneverket har gjennom to rapporter vist at det er relativt billig med en gjenåpning av banen (600 millioner) og at passasjergrunnlaget er godt. Banen ligger i et pressområde for boligbygging, og dersom banen kommer inn i nasjonale- og regionale planer kan en god arealpolitikk og en god kollektivsatsing gå hand i hand.

11Stor interesse for gjenåpning av Ålgårdbanen (Foto: Martin Eggen og Beathe Dømbe)

Det møtte opp 27 personer på arrangementet, deriblant flere politikere fra Sandnes, Gjesdal og Time. Arrangementet ble forhåndsomtalt i Sandnesposten og det var journalist fra Gjesdalbuen til stede hele kvelden.

Trond Egil Aasen Bøe (leder Ålgårdbanens Venner) og Lars Helge Strand (tidligere kommunestyrerepresentant i Gjesdal for SV) holdt meget engasjerende, kunnskapsrike og overbevisende innlegg, og det kom også mange fornuftige tanker fra salen.

Med ny kunnskap er vi flere som er klar for videre arbeid for en svært viktig gjenåpning av Ålgårdbanen!

Les mer om banen her.

jaeren.algard2.500mpTidligere kommunestyrerepresentant Lars Helge Strand holdt et overbevisende innlegg, og mottok flere gode innspill fra publikum (Foto: Martin Eggen og Beathe Dømbe).


Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk