Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Følg Framtiden i våre hender på Globaliseringskonferansen 2012

Årets globaliseringskonferanse sparkes i gang på torsdag, og Framtiden i våre hender bidrar sterkt med to seminarer og to paneldebatter. Vi gir deg en oversikt over hvilke seminarer du bør få med deg:
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Årets globaliseringskonferanse sparkes i gang på torsdag, og Framtiden i våre hender bidrar sterkt med to seminarer og to paneldebatter. Vi gir deg en oversikt over hvilke seminarer du bør få med deg:

På fredag 2. november klokka 12:30 kan du delta på seminaret «Billige klær og luselønn» , hvor Carin Leffler, fagrådgiver i Framtiden i våre hender forteller om arbeidsforholdene i klesindustrien i Asia. Har du fått med deg motebloggernes skepsis mot H&M den siste uka, vil du ha glede av å lære mer på seminaret.

Fredag klokka 14:30 kan du også få med deg Arild Hermstad som debatterer om det er mulig å sikre «Handelsavtaler som er bra for klimaet, kvinner og matsikkerhet».  

Lørdag klokka ti arrangerer FIVH seminaret «Utvikling, oljesøl og skitne investeringer»  hvor Sigurd Jorde vil snakke om norske selskaper i Afrikas oljeeventyr, sammen med Fellesrådet for Afrika.

Samme kveld, klokka 18:30 stiller Framtiden i våre hender i debatt med blant andre BI-professor Kjell Jørgensen og Frps Christian Tybring-Gjedde om hvorvidt investeringer i matråvarer bidrar til matvarekrise: «Investering i mat – et umettelig marked?»

Globaliseringskonferansen arrangeres av Norges Sosiale Forum hvor Framtiden i våre hender er en av 50 organisasjoner. Konferansen har blitt arrangert hvert annet år siden år 2000.

Konferansen holdes på Folkets hus i Oslo. Det settes opp transport fra Bergen og Trondheim. Mer informasjon og hele programmet finner du på:
www.globalisering.no

Program for Framtiden i våre henders seminarer på Globaliseringskonferansen:

Billige klær og luselønn

Tid: Fredag 2. november 12:30 - 14:00
Innledere: Carin Leffler: Fagrådgiver i FIVH
Du og jeg kjøper i dag dobbelt så mye klær som man gjorde for 20 år siden, samtidig som klesprisene har gått ned. Klærne er billige fordi de som lager klærne har elendig lønn og arbeidsforhold. Seminaret forteller om Framtiden i våre henders arbeid med levelønn i Sør.

Handelsavtaler som er bra for klimaet, kvinner og matsikkerheit - kva kriterie må ligge til grunn?

Tid: Fredag 2. november 14:30 - 16:00
Omsynet til likestilling, miljøet og matsikkerheit kjem ofte i bakgrunnen når nye handelsavtaler på mat skal inngåast. Kva kriterie bør ein legge vekt på for å ta større omsyn til desse verdiane?

Innledere:  
Brita Brekke, Arbeider i Latin-Amerikagruppene og sitter i handelsutvalget til Spire. Hun har tidligere jobbet i Bygdekvinnelaget og vært ansvarlig for Spires arbeid med landran.
Arild Hermstad, leder for Fremtiden i våre hender
Heidi Lundeberg, Daglig leder i Latin-Amerikagruppene og leder av Handelskampanjen.
Alberto Villareal, Var med å grunnlegge REDES (Friends of the Earth Uruguay).

Utvikling, oljesøl og skitne investeringer ? Norske selskaper i Afrikas oljeeventyr  

Tid: Lørdag 3. november 10:00 - 12:00
Kan Afrikas olje skape en raskere utvikling en bistanden? Framtiden i våre hender og Fellesrådet for Afrika har laget to rapporter om norske oljeselskaper i Afrika og deres forhold til samfunnsansvar.
Innledere
Innledere:
Sigurd Jorde, utreder for Framtiden i Våre Hender
Magnus Flacke, Daglig leder, Fellesrådet for Afrika

Investering i mat - et umettelig marked?

Tid: Lørdag 3. november 18:30 - 20:00
Nå kan nordmenn spekulere i korn, ris og mais ved å investere i råvarefond. FNs spesialrapportør for retten til mat advarer mot denne type investering fordi det kan føre til at de med dårligst kjøpekraft ikke lenger får råd til livsnødvendig mat.
Innledere

Innledere:
Aslak Bonde (ordstyrer)
Sigurd Jorde, utreder for Framtiden i Våre Hender
Kjell Jørgensen, Professor, BI
Kristin Kjæret, FIAN Norge
Christian Tybring-Gjedde, Finanskomiteen, FrP

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!