Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Besvimte utenfor H&M-butikk

I Oslo, Stockholm og København besvimte aksjonister utenfor Hennes & Mauritz-butikker. Det fikk folk på gaten til å stoppe opp.
Aksjonister fra Framtiden i våre hender utenfor en H&M-butikk i Oslo. (Foto: Arne Storrønningen)
Aksjonister fra Framtiden i våre hender utenfor en H&M-butikk i Oslo. (Foto: Arne Storrønningen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I Oslo, Stockholm og København besvimte aksjonister utenfor Hennes & Mauritz-butikker. Det fikk folk på gaten til å stoppe opp.

Organisasjoner over hele Europa presser nå Hennes & Mauritz og andre store kleskjeder for å få dem til å betale arbeiderne sine en lønn de kan leve av. I dag syr arbeidere i Kambodsja og andre asiatiske land klær helt til de besvimer. Det gjør de for en timelønn på to-tre kroner.

For å skape oppmerksomhet rundt dette, tok flere aksjonister til gatene i Oslo, Stockholm og København. Utenfor H&M-butikker la de seg ned på asfalten og latet som om de hadde besvimt. Samtidig ble det delt ut informasjonsmateriell til forbipasserende.

Jeg tror at en del av H&Ms kunder vil miste appetitten for billige klær etter å ha sett hvordan klærne produseres, sier Carin Leffler i Framtiden i våre hender og viser til en dokumentar som svensk TV4 nylig viste.

Framtiden i våre hender har i flere år jobbet for å bedre rettighetene til de som lager klærne våre. Vil du støtte oss i det arbeidet, kan du bli medlem i Framtden i våre her.

Den lovbestemte minstelønnen for tekstilarbeidere i Kambodsja er tilsvarende 350 kroner per måned . Dette utgjør rundt en fjerdedel av hva en arbeidstaker skal tjene for å kunne leve et liv i verdighet, i følge tall fra fagforeninger og menneskerettighetsorganisasjoner. Med noen lønnstillegg for mat, husvære og transport kan lønnen komme opp ca. 475 kroner per måned.

Les også: Dette kan du gjøre for mer etiske klær.

Du kan lese mer om bakgrunnen for kampanjen her.

Slik så aksjonen ut i Stockholm. (Foto: Fair Trade Center, Sverige)Slik så aksjonen ut i Stockholm. (Foto: Fair Trade Center, Sverige)
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!