Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Besvimte utenfor H&M-butikk

I Oslo, Stockholm og København besvimte aksjonister utenfor Hennes & Mauritz-butikker. Det fikk folk på gaten til å stoppe opp.
Aksjonister fra Framtiden i våre hender utenfor en H&M-butikk i Oslo. (Foto: Arne Storrønningen)
Aksjonister fra Framtiden i våre hender utenfor en H&M-butikk i Oslo. (Foto: Arne Storrønningen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I Oslo, Stockholm og København besvimte aksjonister utenfor Hennes & Mauritz-butikker. Det fikk folk på gaten til å stoppe opp.

Organisasjoner over hele Europa presser nå Hennes & Mauritz og andre store kleskjeder for å få dem til å betale arbeiderne sine en lønn de kan leve av. I dag syr arbeidere i Kambodsja og andre asiatiske land klær helt til de besvimer. Det gjør de for en timelønn på to-tre kroner.

For å skape oppmerksomhet rundt dette, tok flere aksjonister til gatene i Oslo, Stockholm og København. Utenfor H&M-butikker la de seg ned på asfalten og latet som om de hadde besvimt. Samtidig ble det delt ut informasjonsmateriell til forbipasserende.

Jeg tror at en del av H&Ms kunder vil miste appetitten for billige klær etter å ha sett hvordan klærne produseres, sier Carin Leffler i Framtiden i våre hender og viser til en dokumentar som svensk TV4 nylig viste.

Framtiden i våre hender har i flere år jobbet for å bedre rettighetene til de som lager klærne våre. Vil du støtte oss i det arbeidet, kan du bli medlem i Framtden i våre her.

Den lovbestemte minstelønnen for tekstilarbeidere i Kambodsja er tilsvarende 350 kroner per måned . Dette utgjør rundt en fjerdedel av hva en arbeidstaker skal tjene for å kunne leve et liv i verdighet, i følge tall fra fagforeninger og menneskerettighetsorganisasjoner. Med noen lønnstillegg for mat, husvære og transport kan lønnen komme opp ca. 475 kroner per måned.

Les også: Dette kan du gjøre for mer etiske klær.

Du kan lese mer om bakgrunnen for kampanjen her.

Slik så aksjonen ut i Stockholm. (Foto: Fair Trade Center, Sverige)Slik så aksjonen ut i Stockholm. (Foto: Fair Trade Center, Sverige)

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!