Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Tristram Stuart serverer mat på Haugalandet

Lokallaget FIVH-Haugalandet samarbeider med Fairtrade Karmøy, Fairtrade Tysvær og SILK festivalen om et stort matgilde arrangement 31. oktober. Med på laget har de fått med seg fjorårets Sofieprisvinner Tristram Stuart som kommer med tog i fra England.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Lokallaget FIVH-Haugalandet samarbeider med Fairtrade Karmøy, Fairtrade Tysvær og SILK festivalen om et stort matgilde arrangement 31. oktober. Med på laget har de fått med seg fjorårets Sofieprisvinner Tristram Stuart som kommer med tog i fra England.

Sammen ønsker de å skape oppmerksomhet rundt vår matsløsing og det faktum at vi kaster en tredjedel av all mat som produseres globalt. Mye av dette er fullverdig mat som blir kastet kun grunnet dato eller små skjønnhetsfeil. Se invitasjon til arrangementet her.
Haugalandet.tristramTristram Stuart under et arrangement som bevertet 5000 med mat som skulle egentlig skulle kastes. (Foto: Martin Bowman / www.feeding5k.org)
Tristram Stuart er en britisk aktivist og forfatter som fokuserer på de miljømessige og sosiale konsekvensene knyttet til mat og matavfall. Han har skrevet den kritikerroste boka Waste: Uncovering the Global Food Scandal (Penguin, 2009), og jobber for tiden med å bistå myndigheter, næringsliv og frivillige organisasjoner i deres arbeid for å redusere unødvendig matavfall.

Haugalandet.retromarked1Framtiden i våre hender på Haugalandet samarbeider med Fairtrade og SILK festivalen, samt en rekke andre aktører som lokale butikker og kokker om det store arrangementet. (Foto: FIVH-Haugalandet)
Tristram kan også sies å være opphavsmann bak matgildekonseptet med å servere "kastet" mat, da han i 2009 var initiativtaker til en diger gratislunsj på Trafalgar square i London ('Feeding the 5000'). Nå har han sagt ja til å være med å sette fokus på problemet med matkasting på Haugalandet.

Det vil bli laget stor buffèt av mat som normalt ville blitt kastet, fordrag vil bli holdt og der vil bli stand med informasjon. Lokale butikker vil levere maten, Kokebokforfatter Margit Vea og faglærer Audun Aase blir hovedkokker og får hjelp av en gjeng med med kokker fra kokkelinjen ved Karmsund videregående skole. Det vil bli to arrangementer den 31 oktober. Et stort matgilde om dagen som er åpent for alle og et mindre, intimt arrangement om kvelden hvor spesielt inviterte og mennesker som jobber med mat vil bli invitert. Tristram Stuart skal også holde foredrag ved et par skoler 30 oktober.

se også flott artikkel i Haugesunds avis om arrangementet.
Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk