Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Hurtigruten dropper scampi

Også Ving-hotellene bestemt seg for å slutte å servere de tropiske kjemperekene.


Scampi over bord: Hurtigruten slutter å servere tropiske kjempereker på grunn av miljøkonsekvensene. (Foto: Maaltesen, flickr)
Scampi over bord: Hurtigruten slutter å servere tropiske kjempereker på grunn av miljøkonsekvensene. (Foto: Maaltesen, flickr)
Også Ving-hotellene bestemt seg for å slutte å servere de tropiske kjemperekene.


TigerrekerFramtiden i våre hender, Grønn Hverdag og flere andre organisasjoner krever at norske dagligvarebutikker og restauranter slutter å servere miljøskadelig scampi. Nå har kampanjen begynt å oppnå resultater. Flere hoteller og spisesteder har fjernet scampi fra menyen.

– I tillegg til den negative miljøkonsekvensene knyttet til produksjonen, gjør vi dette av hensyn til merkevaren vår, sier Hurtigrutens miljøsjef Jørn Henriksen til iTromso.no.


Tidligere denne uka ble det også  kjent at Vings familiehoteller, Sunwing Resort, fjerner scampi fra menyen våren 2013.

– Vi har valgt å ta bort scampi fra våre menyer fordi industrien er med på å ødelegge miljøet, skriver Ving i en pressemelding.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, roser Ving og Hurtigruten for scampi-boikotten.

– Det er gledelig at store aktører som Hurtigruten og Ving tar ansvar. Scampindustrien har enorme sosiale og miljømessige problemer. Inntil en troverdig sertifiseringsordning er på plass, anbefaler vi både forbrukere og næringsliv å holde seg langt unna de tropiske kjemperekene, sier Hermstad.

Fornøyelsesparken Kongeparken, Scandic-hotellene og Dinmat.no er blant flere andre som har tatt et aktivt standpunkt og droppet scampi.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -