
Ber kommunene innføre kjøttfri mandag



Redusert kjøttforbruk har både stor helse- og miljøgevinst, og hvis alle i Norge innfører en ekstra kjøttfri dag i uken, så minsker norske klimagassutslipp like mye som utslippet fra 360.000 personbiler.
I Norge er det Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag som driver Kjøttfri mandag. Nå har organisasjonene sendt brev til landets lokalpolitikere og bedt dem fremme forslag om å innføre kjøttfri mandag i kommunens kantiner og institusjoner. I Oslo, Bergen og Trondheim og flere mindre kommuner har det, eller vil det bli, fremmet forslag om dette.
– Å spise mindre kjøtt er et av de enkleste og viktigste tiltakene vi kan gjøre for å skape en grønnere og mer miljøvennlig verden. Derfor oppfordrer vi landets kommuner til å gå foran som gode eksempler og innføre en kjøttfri dag i uken, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
Han tror og håper flere kommuner synes dette er en god idé.
– Stadig flere er opptatt av å spise sunt og miljøvennlig. Heldigvis er myten om at en ikke blir mett, eller at kjøttfri mat er kjedelig, i ferd med å bli knust, sier Hermstad.
Kjøttforbruket i Norge har økt med 50 prosent siden 1990. Å redusere kjøttforbruket vil ha en positiv helseeffekt, ifølge lege Gunhild Stordalen.

Ett av Gunhild og Petter Stordalens hoteller i Stockholm har allerede innført kjøttfri mandag, og nå jobber de videre med å innføre mer bærekraftig og miljøvennlig mat på enda flere hoteller.
Framtiden i våre hender og Grønn Hverdag har, med god hjelp fra norske bloggere, siden 2010 fristet med kjøttfrie oppskrifter hver mandag.
Du kan lese brevet til lokalpolitikerne her.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!