Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Dinmat.no dropper scampioppskrifter


Dinmat.no leverer oppskrifter til flere av landets største nettsteder. Nå har de bestemt seg for å droppe scampioppskrifter. – Vi vil ikke oppfordre til dårlige vaner, sier de.
Nettsteder som har publisert scampioppskrifter har fått kjeft av leserne. Her VG.
Nettsteder som har publisert scampioppskrifter har fått kjeft av leserne. Her VG.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Dinmat.no leverer oppskrifter til flere av landets største nettsteder. Nå har de bestemt seg for å droppe scampioppskrifter. – Vi vil ikke oppfordre til dårlige vaner, sier de.

 Da Aftenposten i begynnelsen av august presenterte seks oppskrifter med scampi, ga leserne klar beskjed om at de ikke ønsker scampi i Aftenpostens matoppskrifter.

Det fikk konsekvenser.

– Vi fikk mange reaksjoner på disse oppskriftene, sier prosjektleder i Dinmat.no, Pia Cecilie Lund.


Dinmat.no leverer oppskrifter til en rekke av landets største aviser, som Aftenposten, Adresseavisa, Aftenbladet, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen.

– Vi vil ikke oppfordre til dårlige vaner. Vi skal bringe glede, ikke provosere, derfor kommer vi ikke til å legge ut nye oppskrifter med scampi inntil produksjonsforholdene blir forsvarlige, sier Lund.

Dette synes Grønn Hverdag og Framtiden i våre hender er gode nyheter.

– Dette viser at tilbakemeldinger gir konkrete endringer og at dinmat.no tar leserne sine på alvor. Det er moro å jobbe med saker som engasjerer folk. Det gir en helt annen kraft til våre kampanjer når vi spiller på lag med brukerne, sier Espen Heggedal i Grønn Hverdag.Grønn Hverdag, Framtiden i våre hender og flere andre organisasjoner har startet en informasjonskampanje hvor miljøkonsekvensene av scampiproduskjon blir belyst. Målet er å redusere scampiforbruket i Norge inntil bedre produksjonsforhold for scampi er på plass. Over 4700 har signert kampanjen hvor vi ber norske dagligvarebutikker stoppe salget av scampi – slik flere butikker allerede har gjort i Sverige.


Også VG fikk unison oppfordring fra 78 lesere om å droppe scampi, etter deres oppskrift på scampi i couscous, men de har foreløpig ikke noen planer om å droppe scampioppskrifter.

Over 4700 har så langt skrevet under på oppropet mot scampi, og det foregår livlige debatter på Facebook.

Du kan også skrive under her:

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!