Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Søt vin med bismak av fattigdom

Besøker du Vinmonopolet før helga, eller foretrekker du noe annet enn vin? Du kan uansett ha glede av vår video fra et besøk hos vingårdene i Sør-Afrika.

Besøker du Vinmonopolet før helga, eller foretrekker du noe annet enn vin? Du kan uansett ha glede av vår video fra et besøk hos vingårdene i Sør-Afrika.

Før helga inneholder mange aviser vinspalter med svulstige omtaler av hvilken vin og årgang du bør velge. Men du leser sjelden om hvordan vinen ble laget og om arbeidsforholdene for de som laget vinen du nyter i din fritid. Det lærer du mer om i videoen over.

Framtiden i våre hender har besøkt vingårder og fagforeninger for gårdsarbeidere i Kapp-provinsen i Sør-Afrika. På Vinmonopolet kan du finne over 200 viner fra Sør-Afrika. Ifølge fagforeningene er arbeidsforholdene på mange vingårdene svært dårlige, og preget av konflikt mellom eiere og arbeidere. Lønna er lav og arbeidsdagen lang.

Du kan lese mer i vår feature «Bitre dråper vin fra Sør-Afrika» som sto på trykk i Folkevett tidligere i år.  Framtiden i våre hender har besøkte en vingård hvor arbeiderne klaget over dårlige arbeidsforhold og lange arbeidsdager.  Mens vi venter på at vinimportøren Engelstad og Vinmonopolet skal undersøke forholdene på Robertson Winery , anbefaler vi gjerne fairtrade vinen Thandi, som du kan lese mer om her:Framtiden i våre hender vil i løpet av høsten følge opp fagforeningene i Sør-Afrika og de norske importørene som importerer fra problematiske vingårder.