Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Er saken biff?

Nesten 20 prosent av verdens samlede klimagassutslipp kommer fra produksjonen av kjøtt og andre dyreprodukter. Å redusere kjøttforbruket er et enkelt klimatiltak som monner. Bli med!

Reduser kjøttspisingen du også, send kodeord TOMAT til 2105, og få spennende vegetariske oppskrifter hver mandag på sms til din mobil! Hilsen leder Arild Hermstad. (Foto: Lillian Jonassen)
Reduser kjøttspisingen du også, send kodeord TOMAT til 2105, og få spennende vegetariske oppskrifter hver mandag på sms til din mobil! Hilsen leder Arild Hermstad. (Foto: Lillian Jonassen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Nesten 20 prosent av verdens samlede klimagassutslipp kommer fra produksjonen av kjøtt og andre dyreprodukter. Å redusere kjøttforbruket er et enkelt klimatiltak som monner. Bli med!

Hvis alle i Norge innfører en ekstra kjøttfri dag i uken, minsker norske klimagassutslipp like mye som utslippet fra 360.000 personbiler. Framtiden i våre hender har derfor startet «Kjøttfri mandag» i Norge sammen med Grønn Hverdag. Se våre spennende, vegetariske oppskrifter

Paul McCarteny startet MeatFreeMonday i England, og han har sagt følgende: «å ha en fast kjøttfri dag i uken er en betydningsfull endring som alle kan gjøre».

Mindre kjøttforbruk er:

  • Godt for dyra.
  • Godt for helsa.
  • Godt for klimaet.
  • Godt for matjorda.
  • Godt for regnskogen.
  • Godt for ferskvannet.
  • Godt for sultende mennesker.
  • Godt for mangfoldet av dyr og planter.


Mat er en av Framtiden i våre henders satsingssaker. I tillegg til redusert kjøttforbruk, arbeider vi for at det skal bli lettere å kjøpe økologisk mat og vi arbeider for redusert matkasting.

Vi:

  • Krever strengere regler for godkjenning av nye syntetiske sprøytemidler til bruk i landbruket. Maten vår inneholder giftrester.
  • Arbeider for at matvarekjeder, produsenter og folk flest skal kaste mindre mat.
  • Krever flytting av statens subsidier fra kjøtt til frukt og grønt. I dag går 9 av 10 norske subsidiekroner til kjøtt- og melkeprodusenter.
  • Krever stans i bruk av importert dyrefôr som ødelegger regnskogen.
  • Krever gjeninnføring av full moms på kjøtt og lavere moms på frukt og grønnsaker. Kjøttprisen har falt kraftig.
  • Arbeider for at det skal bli lettere å velge økologisk mat: lavere priser og bedre markedsføring. målet om 15 prosent økologisk produksjon innen 2020 må innfris.
  • Oppfordrer kommuner og Stortinget til å innføre "Kjøttfri mandag" i sine kantiner.
  • Oppfordrer deg og dine til å prøve en kjøttfri dag eller to i uken eller å kutte ned på kjøttporsjonene.

 

STØTT VÅRT ARBEID, VI TRENGER DEG! Bli medlem ut året for kr. 100,- (student kr. 50,-) Send SMS til 1933 og skriv: FRAMTIDEN. Vi sender giro.

Du kan også melde deg inn her og bli med i trekningen av en sykkel.

Se våre temasider om mat




Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -