Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Syv av ti vil betale mer for grønn strøm

Sju av ti er villige til å betale høyere strømpris for å finansiere utbyggingen av fornybar energi. – Dette er gledelig. Det er også et tydelig signal til politikerne om å satse mer på grønn energi, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Sju av ti er villige til å betale høyere strømpris for å finansiere utbyggingen av fornybar energi. – Dette er gledelig. Det er også et tydelig signal til politikerne om å satse mer på grønn energi, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.arild-sol-smilerArild Hermstad, her foran solfangere, mener sol er en ressurs som burde benyttes mye mer - også i Norge.

undersøkelsen gjengitt av Nationen svarer 68 prosent at de er villige til å betale mer for fornybar energi. 25 prosent sier de ikke er villige til å betale mer, og 7 prosent er usikre.

– Dette er gledelig, og det bekrefter at nordmenn er mer opptatt av miljø og klima enn hva politikerne tror. Det er også et signal til myndighetene om at det nå satse mer på  miljøvennlige og fornybare prosjekter, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Framtiden i våre hender jobber for at Norge skal produsere mer fornybar energi og at dette må erstatte bruk og produksjon av olje og gass. Tidligere har vi vist at Norge dårligst i Europa når det gjelder å lage strøm med fornybare energikilder utenom vannkraft.

Også Bellona synes undersøkelsen gjengitt i Nationen er hyggelig.

– Det stemmer godt overens med tidligere undersøkelser som viste at en stor andel var villig til å betale 500 kroner eller mer i strømregningen hvert år hvis det gikk til utbyggingen av fornybar energi, sier Håvard Lundberg i miljøstiftelsen Bellona.

Som et av de rikeste land i verden mener Lundberg det er viktig at Norge går foran som et godt eksempel og kutter klimagasser.

– Norge er et rikt land, vi vet at de rike landene må kutte mer av sine utslipp enn de fattige. Så vi i Norge har et ekstra ansvar, sier han.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!