Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Skuffet over klimabrudd

Forhandlingene om et bredt forlik på Stortinget om norsk klimapolitikk har brutt sammen. Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, er skuffet og mener dette er pinlig for regjeringen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Forhandlingene om et bredt forlik på Stortinget om norsk klimapolitikk har brutt sammen. Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, er skuffet og mener dette er pinlig for regjeringen.


Arild Hermstad ber partiene sette seg sammen og fortsette forhandlingene. (Foto: Kristina Valheim Stiauren)Arild Hermstad ber partiene sette seg sammen og fortsette forhandlingene. (Foto: Kristina Valheim Stiauren)

Partiene på Stortinget har i flere dager prøvd å meisle ut en klima- og miljøpolitikk som de fleste partiene kan bli enige om. Nå har forhandlingene brutt sammen

– Regjeringspartiet har valgt å avslutte samtalene om en bred enighet om norsk klimapolitikk. Det synes jeg er veldig skuffende, sier Høyres Nikolai Astrup til NTB.

Også Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, er skuffet. 

– Opposisjonen har levert 34 forslag som i sum vil gjøre norsk klimapolitikk bedre. Da er det uforståelig og pinlig at Ap, Sp og SV sier nei til å være med og forbedre klimapolitikken. Særlig vil SV få et alvorlig forklaringsproblem dersom ikke forhandlingene gjenopptas, sier Hermstad.

Han oppfordrer regjeringspartiene til å ta initiativ til å gjenoppta forhandlingene.

– Ingen er tjent med at forhandlingene gis opp. Det vil bety en mindre ambisiøs og langsiktig klimapolitikk, sier Hermstad, som peker på at Jens Stoltenberg har kalt klimautfordringen for vår tids største utfordring og at han har vært en av de mest synlige statslederne internasjonalt på klimasaken.

– Derfor må det være pinlig for statsministeren å se at opposisjonen nå leverer bedre forslag til en god klimapolitikk enn de selv klarer, sier Hermstad.

Regjeringens klimamelding ble lagt fram i april etter å ha blitt utsatt flere ganger. Stortingsmeldingen skal gi oppskriften på hvordan de norske målene for utslippsreduksjoner kan nås.

Både på borgerlig side og blant regjeringspartiene har det vært en uttalt målsetting å inngå et bredt forlik om meldingen, for på den måten å sikre langsiktighet i norsk klimapolitikk. Det forrige klimaforliket ble inngått i 2008.

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!