Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2212

Fagforeningspris til kambodsjansk partner

Hedres for sitt engasjement for bedre arbeidsforhold i klesindustrien. Prisutdelingen skjer under en seremoni  på Oslo Kongressenter, Youngstorget, kl 10.00 torsdag 14. juni.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hedres for sitt engasjement for bedre arbeidsforhold i klesindustrien. Prisutdelingen skjer under en seremoni  på Oslo Kongressenter, Youngstorget, kl 10.00 torsdag 14. juni.

athit kongPrisvinner Ahit Kong. (Foto: Arthur Svensson-prisen)

Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter som deles ut av Industri Energi hvert år, går i 2012 til det kambodsjanske fagforbundet Coalition of Cambodia Apparel Workers Democratic Union, C.CAWDU.

Prisen tildeles for deres kamp gjennom flere år for å forbedre arbeidsforhold og arbeidsbetingelser i klesindustrien gjennom massemobilisering og grasrotarbeid.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse av C.CAWDU sin utrettelige innsats for faglige rettigheter og for en levelønn i tekstilindustrien. Deres uavhengighet til det politiske etablissementet i Kambodsja er unikt og bidrar sterkt til deres høye troverdighet, sier Carin Leffler, fagrådgiver i Framtiden i våre hender.  

Athit Kong, generalsekretær i C.CAWDU var tilstede under lanseringen av Clean Clothes Campaign Norge i 2007. Lanseringen ble dekket av NRK. Kampanjen koordineres av Framtiden i våre hender. I plattformen inngår også Handel og Kontor og Changemaker.

C.CAWDU har vært viktige bidragsytere til to av Framtiden i våre henders rapporter: ”Med døren på gløtt?” handler om manglende åpenhet blant 18 store selskaper innenfor kles-, data- og mobiltelefonbransjen. Rapporten ”Mye arbeid, små marginer” beskriver tekstilarbeidernes ekstremt lave arbeidskraft i fire land: Kambodsja, Kina, India og Bangladesh.

Representanter fra C.CAWDU vil være tilstede under prisutdelingen i Oslo den 14. juni. Prisutdelingen skjer under en seremoni  på Oslo Kongressenter, Youngstorget, og er åpent for allmennheten.


For mer informasjon kontakt:
Carin Leffler, fagrådgiver, Framtiden i våre hender/Clean Clothes Campaign Norge, tlf. 99 53 02 45.
Espen Løken, sekretær nominasjonskommitteen Arthur Svensson-prisen, Industri Energi, tlf. 91 84 97 07.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -