Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fagforeningspris til kambodsjansk partner

Hedres for sitt engasjement for bedre arbeidsforhold i klesindustrien. Prisutdelingen skjer under en seremoni  på Oslo Kongressenter, Youngstorget, kl 10.00 torsdag 14. juni.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hedres for sitt engasjement for bedre arbeidsforhold i klesindustrien. Prisutdelingen skjer under en seremoni  på Oslo Kongressenter, Youngstorget, kl 10.00 torsdag 14. juni.

athit kongPrisvinner Ahit Kong. (Foto: Arthur Svensson-prisen)

Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter som deles ut av Industri Energi hvert år, går i 2012 til det kambodsjanske fagforbundet Coalition of Cambodia Apparel Workers Democratic Union, C.CAWDU.

Prisen tildeles for deres kamp gjennom flere år for å forbedre arbeidsforhold og arbeidsbetingelser i klesindustrien gjennom massemobilisering og grasrotarbeid.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse av C.CAWDU sin utrettelige innsats for faglige rettigheter og for en levelønn i tekstilindustrien. Deres uavhengighet til det politiske etablissementet i Kambodsja er unikt og bidrar sterkt til deres høye troverdighet, sier Carin Leffler, fagrådgiver i Framtiden i våre hender.  

Athit Kong, generalsekretær i C.CAWDU var tilstede under lanseringen av Clean Clothes Campaign Norge i 2007. Lanseringen ble dekket av NRK. Kampanjen koordineres av Framtiden i våre hender. I plattformen inngår også Handel og Kontor og Changemaker.

C.CAWDU har vært viktige bidragsytere til to av Framtiden i våre henders rapporter: ”Med døren på gløtt?” handler om manglende åpenhet blant 18 store selskaper innenfor kles-, data- og mobiltelefonbransjen. Rapporten ”Mye arbeid, små marginer” beskriver tekstilarbeidernes ekstremt lave arbeidskraft i fire land: Kambodsja, Kina, India og Bangladesh.

Representanter fra C.CAWDU vil være tilstede under prisutdelingen i Oslo den 14. juni. Prisutdelingen skjer under en seremoni  på Oslo Kongressenter, Youngstorget, og er åpent for allmennheten.


For mer informasjon kontakt:
Carin Leffler, fagrådgiver, Framtiden i våre hender/Clean Clothes Campaign Norge, tlf. 99 53 02 45.
Espen Løken, sekretær nominasjonskommitteen Arthur Svensson-prisen, Industri Energi, tlf. 91 84 97 07.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!