Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Rekordstor protest mot oljesand

Under Statoils generalforsamling ble det fremmet forslag om å trekke Statoil ut av oljesandprosjektet i Canada. Akjsverdier for hele 7,6 milliarder kroner stemte for. Det er dobbelt så mange som i fjor.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Under Statoils generalforsamling ble det fremmet forslag om å trekke Statoil ut av oljesandprosjektet i Canada. Akjsverdier for hele 7,6 milliarder kroner stemte for. Det er dobbelt så mange som i fjor.

ovf-500– Opplysningsvesenets Fond har i flere år forsøkt å påvirke Statoil uten å lykkes. Styret i fondet har kommet til at nok er nok, sier avdelingsdirektør i Opplysningsvesenets fond, Harald Magne Glomdal, til Framtiden i våre hender.
Greenpeace, WWF og representanter fra Besteforeldreaksjonen og Miljøpartiet de grønne er blant dem som har kjøpt seg aksjer i Statoil for å kunne si sin mening og protestere mot Statoils engasjement i miljøskadelig oljesand. Under Statoils generalforsamling entret flere av dem talerstolen.

WWF og Greenpeace fremmet forslag om at Statoil må trekke seg ut av oljesandprosjektet, blant annet fordi det slippes ut omtrent 13 ganger mer CO2 ved utvinning av oljesand enn råolje fra Nordsjøen. I tillegg vil oljesand forlenge tiden vi forblir avhengige av olje og gjøre det svært vanskelig å hindre at den global oppvarmingen øker mer enn to grader.

Selv om forslaget ble nedstemt under generalforsamlingen, ble likevel støtten fordoblet fra i fjor. 2.14 prosent av aksjonærene stemte for forslaget ­­– noe som tilsvarer aksjeverdier for 7,6 milliarder kroner.

Blant aksjonærene som støttet forslaget var Storebrand, Folksam og Opplysningsvesenets Fond – som forvalter eiendommene til Den norske Kirke. Som Framtiden i våre hender tidligere har fortalt, kommer kirken nå til å selge sine aksjer i Statoil.

– Opplysningsvesenets Fond har i flere år forsøkt å påvirke Statoil uten å lykkes. Styret i fondet har kommet til at nok er nok, sier avdelingsdirektør i Opplysningsvesenets fond,  Harald Magne Glomdal, til Framtiden i våre hender.

Statoils kontroversielle investeringer i oljesand i Canada fikk i mars det britiske kirkefondet Ecclesiastical Investment til å fjerne Statoil fra sine etiske fond. Tidligere har også Swedbank og den svenske kirkes investeringsfond trukket seg ut i protest mot Statoils engasjement i oljesand.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, setter pris på at stadig flere aksjonærer nå protesterer mot Statoils oljesandprosjekt.

– Opplysningsvesenets Fond har i mange år vært i førersetet på etikk og miljø, etter at Framtiden i våre hender kritiserte kirkens investeringer på slutten av 90-tallet. Det er en  gledelig nyhet at de nå viser mot og sier sin mening mot oljesandprosjektet, sier Hermstad.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -