Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vil ha krisepakke for klimaet

Norsk økonomi går så det suser. Revidert statsbudsjett legger opp til et pluss på 16 milliarder i år. Da bør det være rom for å bruke mer penger på gode klimatiltak, mener Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Norsk økonomi går så det suser. Revidert statsbudsjett legger opp til et pluss på 16 milliarder i år. Da bør det være rom for å bruke mer penger på gode klimatiltak, mener Framtiden i våre hender.


sykkel a- Gi en ekstra halv milliard til sykkelveier, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender.

– Norge ligger milevis bak sine egne klimamål, og det er nødvendig å investere nå slik at vi kan kutte utslippene i årene fremover, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Hermstad ber derfor den rødgrønne regjeringen om å sette sammen en krisepakke for klimaet, etter modell fra finanskrisepakken. Det fordi finansminister Sigbjørn Johnsen kan legge fram et økonomisk i pluss.

– Bruk handlingsrommet i budsjettet til varige klimatiltak, oppfordrer Hermstad. Han foreslår følgende:

1. Bevilg en milliard ekstra i belønningsmidler til kollektivformål i byene, det trenges nær en tidobling av dagens støttenivå frem til 2020.

2. Gi en ekstra halv milliard til sykkelveier. I Klimameldingen varsles det en dobling av investeringene frem til 2017. Dette er utilstrekkelig dersom målet om at all økning i trafikken skal tas med kollektiv, sykkel og gange.

3. Sett av 2,5 ekstramilliarder til toginvesteringer. Behovet for nye godsterminaler, signalanlegg og skinneganger er påtrengende.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!