Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

I 1.mai-tog for levelønn

- Jeg har hatt stor nytte av dokumentasjonen fra Framtiden i våre hender om tekstilarbeidernes vilkår og bruker deler av dette i boken min «Verdensredderne», sier Simon Stranger. Forfatteren var invitert til å snakke om sin bok, sitt forfatterskap og engasjement for en mer rettferdig verden på Framtiden i våre henders 1. mai-frokost.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
- Jeg har hatt stor nytte av dokumentasjonen fra Framtiden i våre hender om tekstilarbeidernes vilkår og bruker deler av dette i boken min «Verdensredderne», sier Simon Stranger. Forfatteren var invitert til å snakke om sin bok, sitt forfatterskap og engasjement for en mer rettferdig verden på Framtiden i våre henders 1. mai-frokost.


Simon Stranger 1 mai 2012Forfatter Simon Stranger fortalte om sin bok "Verdensredderne". Foto: Tuva Vaage Brådalen.
- Vi er svært glade for at Simon stilte opp til denne viktige dagen, sier fagrådgiver Carin Leffler. - «Verdensredderne» er en liten perle av en bok. Den gir leseren et innblikk i livet til dem som produserer varene vi kjøper, hver dag, uten å reflektere så mye over hvor de kommer fra eller hvordan de ble laget.

Les Dagsavisens portrettintervju med Simon Stranger.

For fjerde året på rad samlet medlemmer og andre interesserte seg til god mat , plakatsnekring og spennende diskusjoner i organisasjonenes lokaler før de vandret ned til Youngstorget i Oslo sentrum.PlakatproduksjonJPGAktivister i plakatproduksjon etter 1. mai-frokosten. Foto: Tuva Vaage Brådalen

Tradisjonen tro gikk man under parolen «Nei til sultelønn – ja til levelønn i sør!». Parolen henspeiler på behovet for en lønn å leve av, enten man jobber på en klesfabrikk i Bangladesh, produserer billige mobiltelefoner i Kina eller dyrker kakao på Elfenbenskysten som så ender opp i Kvikk-Lunsj.

Alle på YoungstorgetPå Youngstorget, klare for å gå i tog. Foto: Tuva Vaage Brådalen.

Hvorfor fokuserer Framtiden i våre hender på temaet levelønn? I mange land hvor klær for det norske markedet produseres, er minstelønningene svært lave og dekker sjelden de grunnleggende behov hos arbeiderne. En levelønn er derimot en lønn som dekker de grunnleggende behov en familie har slik som mat, rent vann, husrom, klær, utdanning for barna, grunnleggende helsestell og litt ekstra til sparing eller uforutsette utgifter.

I 1.mai-toget"Nei til sultelønn - ja til levelønn!". Foto: Carin Leffler.

Hva vil Framtiden i våre hender? Norske kleskjeder må stille krav til leverandørene om å betale arbeiderne en levelønn, samtidig som de selv legger til rette for at kravene omsettes i praksis. Det innebærer at de må betale en pris for varen som muliggjør en høyere lønn og at fabrikker hvor de ansatte kan organisere seg i frie fagforeninger prioriteres. For arbeidere som syr klær til norske forbrukere utgjør dette forskjellen mellom et liv i fattigdom, eller en mulighet til et anstendig liv.


FLERE BILDER:

Berndt H. Lund i 1. mai-togBerndt H. Lund, leder i Grønn skattekommisjon, deltok. Foto: Carin Leffler.David og Ada i 1. maitog 2012

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!