Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Din solidaritet trengs!

I vårt internasjonale nettverk av folk som arbeider for å fremme menneskerettigheter og arbeideres vilkår, heter det at ”hvis du gjør jobben din godt nok, vil du få problemer”.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I vårt internasjonale nettverk av folk som arbeider for å fremme menneskerettigheter og arbeideres vilkår, heter det at ”hvis du gjør jobben din godt nok, vil du få problemer”.

Aminul Islam ble sist sett onsdag 4. april da han gikk fra et møte med en arbeider som hadde bedt ham om hjelp. (Foto: Workers Rights Consortium)Aminul Islam ble sist sett onsdag 4. april da han gikk fra et møte med en arbeider som hadde bedt ham om hjelp. (Foto: Workers Rights Consortium)

Aminul Islam i Bangladesh gjorde jobben sin så godt at han ble torturert og drept. Vi vet ikke av hvem, men mest sannsynlig av noen som ikke likte hans utrettelige støtte til landets tekstilarbeidere.

Nest etter Kina er Bangladesh den viktigste eksportør av klær til det norske markedet. Kina har ikke fri fagbevegelse, men i praksis bare en organisasjon, ACFTU. I Bangladesh knebles fagforeningsfolk på alle tenkbare måter; trusler, svartelisting, økonomiske sanksjoner, fengsling og drap.

Dette betyr ikke at du som forbruker skal slutte å kjøpe klær fra disse landene. Men du kan bidra til at de som produserer varene får en tryggere arbeidshverdag.

I morgen er det 1. mai, en viktig dag for å vise solidaritet med arbeidere verden over. Enten du deltar i toget eller ikke: Du kan drive solidaritetsarbeid hele året rundt, i stort og smått:

  • Du kan signere underskriftskampanjer til støtte for de som produserer alle de billige varene vi kjøper.  Tips: labourstart.org/no er et sentralt nettsted for slike kampanjer.
  • Er du fagorganisert? Undersøk hvordan din organisasjon samarbeider med fagforeninger i produsentland og støtt opp om det arbeidet!
  • Bruk sosiale medier for å spre rapporter og artikler om arbeidsforhold på kakaoplantasjer og bomullsfeltene – og i fabrikkene til H&M, Apple, Dressmann og andre merkevareselskaper. Hvis flere får vite, vil flere påvirke.

I takt med økende globalisering av arbeidslivet, og fravær av overnasjonale lover til beskyttelse av arbeidere, øker behovet for internasjonal solidaritet. Enten du vil definere deg som forbruker, fagorganisert, student, ansatt, arbeidsledig eller selvstendig næringsdrivende: det er bruk for ditt engasjement!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!