Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Dette har vi fått til!

Har du noen gang lurt på om arbeidet Framtiden i våre hender gjør nytter? Vel, svaret på det er enkelt. Les videre og se hva vi og våre medlemmer fikk til i fjor!
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Har du noen gang lurt på om arbeidet Framtiden i våre hender gjør nytter? Vel, svaret på det er enkelt. Les videre og se hva vi og våre medlemmer fikk til i fjor!

arild-sol-smilerArild Hermstad - stolt leder av Framtiden i våre hender. (Foto: Lillian Andersen)

Framtiden i våre hender var med og innkasserte en stor seier da regjeringen utsatte konsekvensutredningen for olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Vi gleder oss også over at salget av økologisk mat økte med ti prosent i fjor. Vårt press mot dagligvarekjedene har bidratt til at Rema 1000 startet en økomatpriskrig mot slutten av året.

Regjeringen økte satsingen på solenergi i bistanden, slik vi har krevd i en årrekke. 

I 2011 ble høyhastighetstog utredet, noe Framtiden i våre hender har vært med på å presse frem. Vi vet at presset har ført til en opprustning av jernbanestrekninger i Norge, og at det nå settes av mer penger til tog enn på lenge.

Vårt Norwatch-prosjekt, som graver frem saker knyttet til norske investeringer, ga Framtiden i våre hender viktige seire i året som gikk. Nordens største finanskonsern, Nordea, måtte selge seg ut av en rekke selskaper etter at Framtiden i våre hender avslørte at det investerte i atomvåpen. Før jul fikk vi medhold i våre klage mot det norske selskapet Intex som driver gruvevirksomhet på Filippinene. OECD  konkluderte med at selskapet krenket lokalbefolkningen og truet miljøet på øya Mindoro.

Vi er også glade for at Oljefondet solgte seg ut av to selskaper som kjøper fosfat fra Vest-Sahara, et direkte resultat av at vi har avdekket denne handelen. Vårt arbeid med å bedre forholdene for arbeiderne har ført til at Forsvaret og flere helseforetak har innført etiske retningslinjer når de for eksempel kjøper inn sykehus- og militæruniformer fra produsenter i land i sør.

Fjoråret ga også økt medlemstall for Framtiden i våre hender, og vi opplevde rekordbesøk på våre nettsider.

Vår kampanje for strenge krav til bedrifters samfunnsansvar, samlet inn nesten 20.000 underskrifter.

Våre krav om kortere arbeidstid fremfor økt kjøpekraft, lavere kjøttforbruk og en grønnere økonomi, klarte vi også å sette på dagsorden i mediene.

I fjor kom meldingen om at biltrafikken i de største byene ikke lenger øker. Det er del av en langsiktig trend som betyr at utslippene går ned, vi får bedre kollektivtransport og flere bilfrie arealer i byene. Dette har mange av våre lokallag arbeidet for i mange, mange år.


Din og vår innsats nytter!

Vil du vite mer om hva Framtiden i våre hender har gjort? Her er årsmeldingen for 2011.