Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fornøyd med klimakutt i Norge

Den nye klimameldingen legger opp til at to tredeler av klimakuttene skal gjøres i Norge. Det er Framtiden i våre hender fornøyd med. Nå venter vi at regjeringen presenterer virkemidler som skal gjøre dette mulig.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Den nye klimameldingen legger opp til at to tredeler av klimakuttene skal gjøres i Norge. Det er Framtiden i våre hender fornøyd med. Nå venter vi at regjeringen presenterer virkemidler som skal gjøre dette mulig.

arild p4-lyntogArild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. (Foto: Kristina Valheim Stiauren)
– SV og miljøbevegelsen har vunnet fram med sin argumentasjon om at to tredeler av ustlippene skal tas i Norge. Vårt viktigste krav har nettopp vært at Norge, som har høyere CO2-utslipp per innbygger enn 87 prosent av verdens befolkning, må kutte skikkelig i egne utslipp, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Han mener det store spørsmålet nå er om klimameldingen presenterer virkemidler som gjør at dette er mulig å gjennomføre.

– Vi frykter mange formuleringer men få virkemidler som er kraftfulle nok til å nå målene, sier Hermstad.

Framtiden i våre hender vil i klimameldingen særlig følge med på hvilke tiltak som  skal iverksettes i  transport- og petroleumssektoren. Dessuten vil vi følge med på hvilke tiltak som skal iverksettes for å få med seg folk på klimadugnad.

  • I transportsektoren  vet vi at veksten i byene skal tas med kollektivtrafik. Men tiltakene for å få ned utslippene fra personbiler retter seg mot nybilparken. For å få ned utslippene fra gamle biler, må vi øke vrakingstakten på de eldste bilene. Dessuten må vi få folk til å bruke mindre bil, og da bør biler i snitt bli dyrere.
  • Det trengs også klare føringer på at kapasitetsutbygging på vei rundt de store byene må stanses. Bedre kapasitet på vei innebærer økt vegtrafikk og forsinker utslippskuttene i transportsektoren. 
  • Petroleumsindustrien får økt avgiften til 2007-nivå. Dette er antagelig ikke nok til å utløse nye tiltak. Siden 2008 har petroleumssektoren vært underavgiftsbelagt, og vi mener at CO2-avgiften må økes til 1000 kr tonnet.
  • Det er veldig bra at det legges opp til at oljefyren skal fases ut innen 2020, samtidig er det et godt eksempel på at regjeringen ikke tør å ta i bruk virkemidler som forbud som ville vært den mest effektive måten å sikre utfasing på.

Lurer du på noe om klimameldingen? Kontakt Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, på 98 03 67 62.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -