Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Jubler over Mongstad-nedleggelse

Oljeraffineriet på Mongstad bidrar med tre prosent av de norske utslippene. Nå vurderer Statoil vurderer å legge det ned. Framtiden i våre hender jubler.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Oljeraffineriet på Mongstad bidrar med tre prosent av de norske utslippene. Nå vurderer Statoil vurderer å legge det ned. Framtiden i våre hender jubler.

mogstadksarpEn nedleggelse av raffinieriet på Mongstad vil gi Bård Vegar Solhjell en flying start som miljøvernminister, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender. (Foto: Øyvind Hagen/Statoil)

Oljeraffineriet på Mongstad har gått med milliardunderskudd siden 2009. Statoil har tapt 9,2 milliarder, og det er årsaken til at de nå vurderer å legge ned raffineriet, ifølge NTB.

Det synes Arild Hermstad og Framtiden i våre hender er gode nyheter.

– Raffineriet på Mongstad er landets største punktutslipp, og bidrar hvert år med utslipp av 1,5 mill tonn CO2. Dette utgjør nesten tre prosent av de norske innenlandske utslippene. En nedleggelse vil derfor gi nyutnevnt miljøvernminister Bård Vegar Solhjell en flying start i arbeidet med å kutte klimagassutslipp, sier leder i Framtiden i våre hender Arild Hermstad.

Han mener det knapt er mulig å finne enklere og billigere utslippskutt for Norge.

Arild Hermstad210Arild Hermstad.Anlegget på Mongstad har i mange år gått med underskudd, samtidig som raffinerikapasiteten i Europa er for stor.

– Ettersom det er overkapasitet på oljeraffinering i Europa, vil ikke en nedleggelse av Mongstad gi økte utslipp andre steder. Mer bensingjerrige biler og overgang til fossilfrie kjøretøy betyr også at det blir mindre behov for denne type anlegg i framtiden, sier Hermstad.

– Klimautfordringene krevet at vi skal slutte med olje og gass, da trenger vi mindre raffineringskapasitet. En nedleggelse av Mongstad er derfor fremtidsrettet, sier Hermstad.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!