Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vi trenger ikke flere oljeingeniører

Klimatrusselen fortrenges. Det satses som aldri før i oljeindustrien.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Klimatrusselen fortrenges. Det satses som aldri før i oljeindustrien.


I år skal investeringene igjen sette rekord. Det skal brukes 186 milliarder kroner, anslår Statistisk Sentralbyrå, en økning på 44,9 milliarder fra i fjor. Samtidig melder NAV at det mangler 5500 ingeniører i oljebransjen.

Norsk industri er delt i to. Norske oljelønninger har krøpet over en million kroner i gjennomsnitt, og er høyest i verden. Resten av industrien klarer ikke å konkurrere, og flytter ut eller legger ned. Industrien som forlenger fossilalderen vokser, annen industri bukker under. Samtidig må den største industriomleggingen verden har sett komme de neste tiårene. I 2050 må Norge være et nullutslippssamfunn.
 
En fremtidsrettet fagbevegelse må kjempe for grønne arbeidsplasser. Deler av fagbevegelsen gjør det, men LO henger igjen. En fremtidsrettet regjering må gjøre som Tyskland, Sverige og Danmark og snarest lage en tidsplan for å gjøre Norge til et klimavennlig land, med radikale tiltak  for energisparing, energieffektivisering og fornybar energi.
 
Investeringene i olje og gass må reduseres raskt i årene som kommer. CO2-avgiften må skrus kraftig opp, og all industri må etter hvert produsere uten klimagassutslipp.

For å klare den jobben, trenger ikke Norge flere oljeingeniører med spesialkompetanse i å øke utvinningen av olje og gass. De må omskoleres. Det er i hvert fall ingen tvil om at det er et stort potensial for fornybar energi!
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -