Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Solhjell må få til kutt i Norge

Erik Solheim har gjort en strålende med jobb med det internasjonale klimaarbeidet. På hjemmebane har han mislykkes. Nå må Bård Vegar Solhjell ta opp kampen mot Ola Borten Moe og sørge for en god klimamelding i Norge. 
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Erik Solheim har gjort en strålende med jobb med det internasjonale klimaarbeidet. På hjemmebane har han mislykkes. Nå må Bård Vegar Solhjell ta opp kampen mot Ola Borten Moe og sørge for en god klimamelding i Norge. 


solheimErik Solheim.Erik Solheim går av som miljø-og utviklingsminister. På vegne av Framtiden i våre hender vil jeg takke Solheim for arbeidet han har gjort. Solheim har koblet klima, miljø og bistand på en måte som det står respekt av. Men han har dessverre få resultater å vise til i Norge, bortsett fra nei til oljeboring i Lofoten. Norske klimagassutslipp er ikke redusert i SVs over seks år lange sjefstid i Miljøverndepartementet. Velgerne har ikke merket noe til klimatiltak, og klimameldingen som skulle ha kommet i 2010, er utsatt flere ganger.

Kan Bård Vegar Solhjell endre dette?

Han har til nå ikke  vist et personlig engasjement for natur og klima.Engasjementet kommer nok når han setter seg i ministerstolen. Det som i hvert fall er sikkert, er at vi har fått en miljøminister på heltid.

Skal Solhjell vinne velgere, må han være tydelig om utfordringene, vise handlekraft, samtidig som han får frem fordelene med lavutslippssamfunnet.

På tre områder bør Solhjell markere statsrådskiftet raskt:

1. «Vi må opprettholde våre ambisjoner om klare kutt i Norge», sa han selv til Aftenposten i januar. Nå må han sørge for at klimameldingen inneholder slik klare kutt.  

2. Erik Solheim var for en dempet oljeutvinning, men det liknet mest på et privat synspunkt. Solhjell må gjøre det til et politisk krav, og ta kampen opp med Ola Borten Moe.

3. SV mangler svar på det faktum at forbruksveksten spiser opp den energi- og utslippsgevinsten ny teknologi gir. Solhjell må vise at han ikke er en like systemtro teknologioptimist som sin forgjenger.

Vi takker Erik Solheim for innsatsten og ønsker Bård Vegard Solhjell lykke til. Framtiden i våre hender og jeg vil gjøre det vi kan for å holde Solhjell i ørene og passe på at han gjør en god jobb for miljøet.