Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Eva Joly fikk Sofieprisen

Norsk-franske Eva Joly  tildeles årets Sofiepris for sin kamp mot en grådighetskultur som forårsaker problemer for mennesker og miljø. Som politiker fronter hun visjonen om å skape et bærekraftig likhetssamfunn.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Norsk-franske Eva Joly  tildeles årets Sofiepris for sin kamp mot en grådighetskultur som forårsaker problemer for mennesker og miljø. Som politiker fronter hun visjonen om å skape et bærekraftig likhetssamfunn.

Eva JolyEva Joly er presidentkandidat for miljøpartiet De grønne i Frankrike og vinner av årets Sofiepris. (Foto: Eva Joly/flickr)
Sofieprisen er en internasjonal pris som deles ut hvert år til personer som har gjort noe ekstra for for miljø og bærekraftighet. Den ble opprettet for å inspirere personer som arbeider for en bærekraftig framtid av forfatteren Jostein Gaarder og hans kone Siri Dannevig .

I år er det Eva Joly, korrupsjonsjeger og presidentkandidat for miljøpartiet De grønne i Frankrike, som tildeles prisen.

– Vi har i dag et økonomisk system som er på kollisjonskurs med naturens tåleevne.  Eva Joly viser en helhetlig forståelse for hvordan en grønn økonomi, fri fra korrupsjon og økonomiske spekulasjoner, kan være en bærekraftig vei videre – både økonomisk, sosialt og for miljøet. Nok en gang står Eva Joly fram som en modig og viktig inspirator, heter det i Sofieprisens jurybegrunnelse.

På 1990-tallet avslørte Joly datidens største korrupsjonsskandale i Frankrike, Elf Aquantaine. Siden har hun stått fram som en sterk kritiker av dagens økonomiske system, som forårsårsaker sosiale og miljømessige problemer. Hvert år skjules mer enn tusen milliarder dollar i lukkede jurisdiksjoner, ofte kalt skatteparadiser. En stor andel av midlene stammer fra utviklingsland. Joly understreker hvordan den økende bruken av skatteparadiser hindrer utvikling, og kaller det «en moderne form for kolonialisme».

I fjor var det Tristram Stuart som ble tildelt prisen for sitt arbeid med å redusere matkasting. Klimaforsker James Hansen og Wangari Maathai er andre som har fått Sofieprisen.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -