Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Økologisk Oslo-restaurant hedres

Den heløkologiske restauranten Maaemo i Oslo har blitt tildelt to Michelin-stjerner. Det betyr at restauranten er helt i verdensklasse.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Den heløkologiske restauranten Maaemo i Oslo har blitt tildelt to Michelin-stjerner. Det betyr at restauranten er helt i verdensklasse.

maaemoMaaemo satser på råvarer litt utenom det vanlige. (Foto: Skjermdump maaemo.no)
Maaemo er en relativt nyåpnet restaurant i Oslo som satser på økologisk mat. Restauranten sier de ønsker å vise sammenhengen mellom måten råvarene produseres på og det ferdige produktet. Nå har Maaemo blitt hedret med to svært ekslusive Michelin-stjerner.

– Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, sier Lotta Wrangle, pressesjef for Michelin i Norden til Dagens Næringsliv.

Tidligere er det kun Eivind Hellstrøms Bagatelle blant norske restauranter som har hatt to stjerner i den prestisjefylte guiden.

–  Det er veldig sjelden at en restaurant får to stjerner i ett jafs. Slikt skjer kun i Frankrike eller New York, når kjente navn som har trestjernesrestauranter fra før av, åpner en ny avdeling av restauranten i en annen by. Det har aldri skjedd i Skandinavia, sa Hellstrøm til NRK.no tirsdag.

Restauranten Noma i København ledet av René Redzepi var først til å markere seg internasjonalt med økologisk, nordisk mat slik Maaemo også har gjort. Noma har allerede to Michelin-stjerner, og håpet i år på å få den tredje, men det skjedde ikke.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, har selv vært og spist på Maaemo.

– Det er fantastisk mat de serverer. Det som jo er ekstra flott, er at restauranten satser 100 prosent økologisk. Det er ingen tvil om at rene, økologiske råvarer både smaker bra og er bedre for miljøet enn råvarer fulle av sprøytemidler. På vegne av Framtiden i våre hender vil jeg gratulere Maaemo, sier Hermstad.

Hos Maaemo står naturligvis jubelen i taket.

– Dette er bare helt, helt vilt. Vi hadde en liten forhåpning, en liten drøm, så bare... Nei, jeg er helt satt ut. Vi har bare holdt åpent i 14 måneder, og tenkte at én stjerne hadde vært fantastisk. Men to? Jeg greier ikke sette ord på det, stotret Dahlström frem overfor Oslopuls, etter at champagnen var åpnet og den verste gledesrusen lagt seg.

Framtiden i våre hender har for tiden en underskriftskampanje hvor vi ber Mattilsynet om å ikke godta mer bruk av sprøytemidler i norsk mat. Du kan lese mer om den saken her.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!