Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Britisk fond trekker seg ut av Statoil

Et britisk etisk fond har bestemt seg for å trekke seg ut av Statoil på grunn av selskapets satsing på oljesand. Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, håper flere fond følger etter.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Et britisk etisk fond har bestemt seg for å trekke seg ut av Statoil på grunn av selskapets satsing på oljesand. Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, håper flere fond følger etter.

tarsandsProtestene mot utvinning av oljesand er mange og sterke. Her fra en aksjon utenfor Det hvite hus i USA. (Foto: chesapeakeclimate/flickr)
Det britiske fondet Ecclesiastical Investment trekker seg ut fordi de mener Statoils satsing i oljesand er uetisk, melder NRK.

Generalsekretær Nina Jensen i WWF Norge synes fondets beslutning er klok. Hun mener oljesandvirksomhet både er etisk uforsvarlig og ødeleggende for miljøet.

– Flere og flere får øynene opp for denne type virksomhet, sier hun.

Jensen får støtte av Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

– Ecclesiastical Investment går foran som et godt eksempel, og vi får håpe flere følger etter. Det er ikke tvil om at Statoils engasjement i oljesand er svært problematisk. Dette er noe de bør holde seg unna og i stedet bruke sine ressurser og kompetanse på å utvikle fornybar energi. Verden trenger fornybar energi, ikke fossil, sier Hermstad.

arild180250Arild Hermstad.Statoils oljesandprosjekt er blitt møtt med kraftig kritikk verden over. Tidligere denne uken protesterte demonstranter utenfor Det hvite hus, hvor de ropte «Vi kan ikke la det skje». Demonstrantene protesterer mot oljesandvirksomheten og mot rørledningen som skal frakte olje fra Canada til USA.

Olje- og energikomiteen på Stortinget er for tiden i Canada for å se på oljesandvirksomheten, med Statoil som guide.

– Vi vet at den norske delegasjonen har blitt møtt av store protester under sitt besøk, og vi håper dette besøket åpner øynene og at norske politikere nå innser hvor skitten og unødvendig oljesandutvinning er. Norske politikere bør, som største eier i Statoil, kreve at Statoil trekker seg ut av oljesandprosjektet, sier Hermstad.

I fjor på samme tid fikk Besteforeldreaksjonen mye oppmerksomhet da de rykket inn en helsides annonse i en stor kanadisk avis, hvor de på vegne av norske besteforeldre beklaget Statoils ødeleggelser i Canada.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!