Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Skagen fortsatt i regnskogsversting

Skagenfondene har fortsatt 35 millioner investert i regnskogsversting, ett år etter at Framtiden i våre hender konfronterte selskapet med opplysninger om rasering av regnskog i Indonesia. Nå kan du sende protestbrev til Skagenfondene.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Skagenfondene har fortsatt 35 millioner investert i regnskogsversting, ett år etter at Framtiden i våre hender konfronterte selskapet med opplysninger om rasering av regnskog i Indonesia. Nå kan du sende protestbrev til Skagenfondene.

indahkiat 520-330Dette regnskogsområdet har blitt hogd ned for å gi tømmer til papirprodusenten Indah Kiat. Skagenfondene har investert 35 millioner i det kontroversielle selskapet. (Foto: Erik Hagen/Framtiden i våre hender)

Høsten 2010 besøkte Framtiden i våre hender Indonesia og så områder hvor regnskogstømmer var hogd ned for å forsyne papirprodusenten Indah Kiat med tømmer.  Sparefondet Skagen Kon-Tiki hadde da 54 millioner kroner plassert i det kontroversielle indonesiske selskapet Indah Kiat.

– Vi har i økende grad de siste seks månedene blitt gjort kjent med kritikken og debatten rundt virksomheten til gruppen som Indah Kiat Pulp er en del av, skrev kommunikasjonsrådgiver Trygve A. Meyer i en epost til Framtiden i våre hender da de ble konfrontert med investeringene i det indonesiske selskapet.

Nå kan du sende brev til Skagenfondene og dagliog leder Harald Espedal og kreve at de trekker seg ut fra selskapet som ødelegger regnskogen. Du kan signere og sende brevet her, fra Greenpeace sine sider.

Ifølge Meyer var Skagen opptatt av at selskapene de investerer i ikke skal drive bevisst ødeleggelse av miljøet. Det siste året har Skagenfondene redusert investeringene i Indah Kiat fra 54 til 35 millioner, men Meyer ønsker ikke å si noe om hva de har gjort i forhold til selskapet eller om de har skaffet seg mer informasjon om selskapets aktiviteter. 

– Vi kommenterer lite på hvilke samtaler vi har hatt og ikke har hatt. Det pleier vi ikke å gjøre i noen investeringssammenhenger. Om vi har hatt kontakt eller ikke kontakt med selskapet eller prøvd å ta kontakt det vil jeg ikke kommentere, sier Trygve A. Meyer til Framtiden i våre hender i dag.

Fortsatt problemer
Greenpeace lansert denne uken en ny rapport om papirprodusenten Indah Kiat og moderselskapet Asian Pulp and Paper (APP).
 
– Greenpeace har tatt APP på fersken. Etterforskningen viser at selskapets største cellulosefabrikk Indah Kiat regelmessig blander det truede treslaget Ramin i papirmassen, selv om all hogst av Ramin har vært forbudt siden 2001, sier Bustar Maitar, leder for Greenpeace Indonesias skogskampanje.
 
Framtiden i våre hender besøkte høsten 2010 områder i Indonesia som var rasert av Indah Kiat. Det som før var frodig regnskog var redusert til ødemark. Den ganng skrev vi: «Så langt øyet kan se stikker det opp stubber av døde trær. Underlaget består av myk, kullsvart torvmyr».

– Ingen kommentar
Skagenfondene har redusert sine investeringer i Indah Kiat fra 54 millioner til 35 millioner på ett år. Kommunikasjonsrådgiver Trygve A. Meyer ønsker ikke si noe om de ønsker å selge seg ned ytterligere:

– Vi kommenterer ikke på hva vi gjør framover i tid. Det vil være veldig feil.

– Hva blir da konsekvensene av rapporten Greenpeace har lagt fram?

– Som sagt, vi kommenterer ikke på hva vi kommer til å gjøre, men vi kan kommentere på hva vi har gjort. Faktum er at vi har redusert.


Les tidligere artikler om Skagenfondene og Indah Kiat:
12.02.2011 Skagenfondene i regnskogsversting
11.02.2011 - Før var dette en vakker regnskog

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!