Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Større for mindre

Hun som designet min sønns skøyter er et intelligent menneske. Hun burde hatt en pris for Oppfinnelsen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hun som designet min sønns skøyter er et intelligent menneske. Hun burde hatt en pris for Oppfinnelsen.


carin180Carin Leffler.Hun har utviklet et produkt som gjør at jeg kommer til å kjøpe bare langt færre skøyter enn jeg var «programmert» til da min sønn ble født. Hva er hemmeligheten? Skøytene kan forlenges, gjøres større! Derfor varer de i hvert fall i tre år i stedet for å byttes ut i forkant av hver vintersesong. Samtidig som de skaper et attraktivt produkt de tjener godt på. De siste årenes eksplosjon i salg av sportsutstyr gjelder også skøyter. Vi hadde vært spart for utallige par hvis vi hadde brukt lommeboka på Oppfinnelsen i stedet.

Grønt forbruk er et begrep som brer om seg, men hva betyr det egentlig? Jeg står uten fasitsvar, men ser at begrepet ofte brukes om forbruk der kloden skal reddes gjennom en endring i forbruksmønsteret. Med musesmå skritt. Behovet for en reduksjon i forbruksnivået, som umiddelbart ville ha monnet, er det forsvinnende få som snakker om her til lands.

I tider med økonomisk stagnasjon er det fy-fy å snakke om redusert forbruk. Da er det kjøpefest som skal smøre samfunnets maskineri, og omsorgen for natur og miljø parkeres. I såkalt «gode» tider blir de få som setter spørsmålstegn ved enda mer materiell vekst uglesett som festbrems. Men spørsmålet blir ikke borte: Hva skjer med oss hvis tanken om at forbruket skal fordobles eller tredobles innen 2050 framstår som et mål i seg selv?

Min sønn sier at han vil jobbe for et bedre miljø. Kanskje han velger å bli en ansvarlig politiker – med visjoner som strekker seg lenger enn det samtidas folkevalgte har? I mellomtida står han på skøyter og skjønner bedre enn de fleste voksne jeg kjenner at Oppfinnelsen er genial.


  • Dette innlegget, skrevet av fagrådgibver Carin Leffler, har også stått på trykk i Dagsavisen og nyemeninger.no
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -