Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 67

Oljebløffen

– Norsk olje er renest i verden, påstår oljeminister Ola Borten Moe til stadighet. Det er feil.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
– Norsk olje er renest i verden, påstår oljeminister Ola Borten Moe til stadighet. Det er feil.


At Norge har den reneste oljen og produksjonen har lenge blitt brukt som et argument for å skru opp tempoet i oljeutvinningen i Norge. I en artikkel i Dag og Tid, hvor tall fra oljebransjen er brukt, blir dette argumentet nå tilbakevist.

Midtøsten, som produserer ca en tredjedel av verdens olje, har mindre klimagassutslipp per enhet. Miljørapporten fra Oljeindustriens landsforening (OLF) for 2011 viser at norsk oljeindustri slipper ut 8,7  kg CO2 per fat olje, mens utslippene i Midtøsten er 6,91 kg per fat  (se s. 30).

– Borten moe har en egen evne til å snu verden fullstendig på hodet, alltid i favør av oljeindustrien og verdens rikeste land egen profitt. Likevel forutsetter vi at Moe nå er redelig nok til å droppe argumentet om at norsk olje er renest i verden, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

– Hvia verden skal unngå farlige klimaendringer er det uansett fornybar energi vi må satse på. I følge FN kan 77 prosent av verdens energi være fornybar i 2050 hvis vi går inn for det, sier Hermstad.

Les mer i Dag og tid,
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -