Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kjøttforbruket til himmels

FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO melder i ny rapport at det globale kjøttforbruket vil øke med 73 prosent, mens melkeprodukter vil øke med nesten 60 innen 2050. Årsakene er befolknings- og inntektsvekst.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO melder i ny rapport at det globale kjøttforbruket vil øke med 73 prosent, mens melkeprodukter vil øke med nesten 60 innen 2050. Årsakene er befolknings- og inntektsvekst.


Griser_Flickr500Christopher_Vanoosterhout(Foto: Flickr Christopher Vanoosterhout)

FAO-rapporten slår fast at etterspørselen særlig vil bli møtt med intensivt dyrehold i stor skala, noe som innebærer enorme utfordringer knyttet til klimagassutslipp, forurensing av grunnvann, dyrevelferd og fare for pandemier av farlige sykdommer som kan overføres til mennesker, - som svineinfluensa er ett eksempel på.

Den forventede veksten fram mot 2050, innebærer at dobbelt så mange fjærkre, 80 prosent flere småfe, 50 prosent flere storfe og 40 prosent flere griser må avles opp.

Kjøtt og animalske produkter bidrar til ca. en femtedel av verdens klimagassutslipp, og avgir 15 ganger så høye klimagassutslipp som vegetabilske matvarer. Mindre kjøttspising er et enkelt klimatiltak som monner.

Det er derfor bekymringsfullt at regjeringen i sin nye landbruksmelding forutsetter at det høye kjøttkonsumet her i landet skal fortsette, og legger opp til økt matproduksjon med vekt på kjøtt og animalske produkter. Norsk landbruk drives ikke på en bærekraftig måte.

Framtiden i våre hender har nå en debatt gående i Nationen med landbruksminister Brekk, hvor vi utfordrer ham til å skape et mer miljøvennlig norsk landbruk. Følg debatten!

Vi har sammen med Grønn Hverdag startet kjøttfri mandag i Norge. Besøk oss på Face og se gjerne våre mange spennende kjøttfrie oppskrifter. Hvis alle i Norge innfører en ekstra kjøttfri dag i uka, gir det kutt i klimagassutslipp som tilsvarer 360.000 biler.

Se våre temasider om mat


Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!