Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Flere kutter prisene på økologisk mat

I går varslet Rema 1000 kraftig priskutt på økologiske varer. Nå følger konkurrentene etter.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I går varslet Rema 1000 kraftig priskutt på økologiske varer. Nå følger konkurrentene etter.Debio500_handlekurvØkologisk mat blir billigere i Norge.

Framtiden i våre hender fortalte i går om Rema 1000 som i en forsøksperiode vil kutte prisene på økologisk mat med mellom 10 og 30 prosent. Det kunne ikke konkurrentene sitte stille og se på.

– Vi tar utfordringen på hælen og kutter like mye, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy til VG.

Også hos Coop varsler de kutt, men det gjelder kun økologisk barnemat og mat for allergikere.

– Vi følger kuttene til Rema og kutter noen hundre varer flere enn Rema, da vi har et mye større utvalg av slike sunne produkter. Og vi gjør de i samtlige tre kjeder: Prix. OBS og Extra, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Kløvstad i Coop til avisen.

Også hos ICA kan du forvente deg billigere økologiske varer i framtiden.

– Vi vil også senke prisene. ICA supermarked har og skal ha det beste utvalget og de laveste prisene på bestselgerne innenfor dette segmentet, sier markedsdirektør Vidar Engen i ICA Norge til VG.

Rema 1000 vil i forsøksperioden kutte de prisen i hele landet for alle merker fri for gluten, laktose og melk, samt økologisk barnemat. I Oslo vil det være et prøveprosjekt hvor de kutter mellom 10 og 30 prosent i prisen på 86 økologisk matprodukter.

– Oslo er en av regionene med størst etterspørsel etter økologisk mat. Hvis prisnedgangen gjør at folk handler mer økologisk mat, vil vi utvide den til hele landet, sier Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender er strålende fornøyd med priskrigen mellom kjedene.

– Økologisk mat har lenge vært for dyrt og utvalget for lite, og derfor har salget i Norge vært dårlig. Nå ser vi at mas fra forbrukere og interesseorganisasjoner virker, og det er gledelig at butikkjedene nå kutter prisene på økologisk mat, sier Hermstad.

Framtiden i våre hender viste i en rapport tidligere i år at svenskene og danskene spiser langt mer økologisk mat i Norge,  og vi peker på at matvarekjedene er en nøkkel for å få opp omsetningen av økologisk mat. 

– Dersom de norske butikkjedene nå bestemmer seg for å holde prisene lave, tror jeg vi kan begynne å nærme oss svenskene og danskene, sier Hermstad.

Også i Oikos, Økologisk Norge, er de fornøyd.

– Vi er svært positive til det som nå skjer. Spesialmat har ofte vært priset for høyt. Senking av prisene vil få opp volumet og dermed blir det letter å få lavere pris og bedre vareutvalg, sier daglig leder Reidar Andestad.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!