Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kraftig priskutt på økologisk mat

Rema 1000 har bestemt seg for å kutte prisen på økologisk mat. – Vi ønsker å se om dette fører til mer salg, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Rema 1000 har bestemt seg for å kutte prisen på økologisk mat. – Vi ønsker å se om dette fører til mer salg, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan.

Rema 1000Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan kutter prisene på økologisk mat. (Foto: Andreas H. Lunde / HSH)
Rema 1000 gjør dette fordi et et flertall av kjedens kunder har sagt de ønsker å handle mer økologisk mat. Samtidig sier de at for høye priser forhindrer dem i å velge økologisk.

– Derfor gjør vi nå et skikkelig priskutt for å se om dette fører til mer salg, sier administrerende direktør Reitan i en pressemelding.

Om kundene faktisk vil ha økologisk, skal først testes i Oslo. Fra og med onsdag kuttes derfor prisen på alle økologiske produkter i hovedstaden med 10 prosent og flere produkter opp til 30 prosent.

– Vi ønsker å tilby økologisk mat i hele landet, slik vi gjør på enkelte produkter i dag, men da er det avgjørende å få solgt maten, sier Reitan.

Hvis prosjektet blir vellykket kan Rema 1000 komme til å utvide økomatrabatten også til andre regioner i Norge.

Framtiden i våre hender har i flere år jobbet for økt satsing på økologisk mat i Norge.

– Høy pris har nok vært en av de viktigste grunnene til at nordmenn ikkehar valgt økologisk. Derfor synes vi det er spennende at Rema 1000 nå velger å kutte prisene så mye, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

arild180250Arild Hermstad.Framtiden i våre hender har tidligere vist at svenskene og danskene spiser langt mer økologisk mat i Norge. I rapporten viser vi at økomatens andel av matvaresalget er på 7 prosent i Danmark, 4 prosent i Sverige, men bare 1 prosent i Norge.

– For å endre dette har vi krevd at matvarekjedene må vise fram sin økologiske mat bedre og i tillegg sette prisene ned. Derfor er dette en liten seier for oss, og vi er spent på å se om Rema 1000 vil fortsette å holde prisene nede, sier Hermstad.

Han håper også at Regjeringen nå satser enda mer på økologisk mat, slik de når målet om at den økologiske andelen av matvaresalget skal stå for 15 prosent innen 2020


Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!