Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Statssekretær skryter av Framtiden i våre hender

Under en nasjonal konferansen om etikk i offentlig sektor, kom statssekretær Kirsti Bergstø med mye skryt til Framtiden i våre henders arbeid.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Under en nasjonal konferansen om etikk i offentlig sektor, kom statssekretær Kirsti Bergstø med mye skryt til Framtiden i våre henders arbeid.

Kirsti_Bergsto_web500pxStatssekretær Kirsti Bergstø. (Foto: Ilja C. Hendel)
Kirsti Bergstø (SV) er statsskeretær i Barne-, familie- og inkluderinsdepartementet. Under åpningstalen til Initiativ for etisk handels konferansen om etikk i offentlige anskaffelser, «Offentlig sektor som etikk-drivkraft – fra hvorfor til hvordan» benyttet hun anledningen til å skryte av Framtiden i våre henders arbeid for etikk og samfunnsansvar.

Bergstø sa blant annet:

«Offentlig sektor i Norge kjøper varer og tjenester for nesten 400 milliarder kroner hvert eneste år. Med slike summer følger det betydelig markedsmakt. Men også et stort ansvar.

Jeg synes Dagsavisens forside på mandag ga oss en god innledning til denne konferansen. Overskriften lød ”Lager våre julegaver på slavekontrakter”.

Framtiden i våre hender har igjen vært ute og avdekket miserable arbeidsforhold for arbeidere som syr klærne våre. De fant at arbeiderne fikk elendig betalt, ble tvunget til å jobbe ekstrem overtid og nektet mulighet til fagorganisering.

Og problemene stopper ikke der: De lave lønningene gjør det umulig å forsørge en familie. Barn blir frarøvet sine foreldre, familier brytes opp. Alt dette er med på å ødelegge viktige samfunnsstrukturer og forsterke den urettferdige fordelingen i verden i dag.

Fabrikkene produserer på bestilling fra Hennes & Mauritz og KappAhl. Men det er ingen grunn til å tro at klær og utstyr som produseres for offentlig innkjøp skulle ha noen bedre standard uten at det gjøres en innsats.

Framtiden i våre hender etterlyser at flere selskap er åpne om hvilke leverandører de har, slik at det blir enklere å komme uanstendige arbeidsforhold til livs. Vi har dette på agendaen i vårt arbeid for sosiale krav i offentlige anskaffelser. La dette bli stående som en oppfordring til dere som ikke er kommet i gang med sosialt ansvar i anskaffelser.»

Du kan lese hele åpningstalen til Bergstø her.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!